Ώρα για ξεκαθάρισμα! 6 πράγματα που πρέπει να φύγουν από τη ζωή σας άμεσα

Ερμιόνη Σαρρή
Ώρα για ξεκαθάρισμα! 6 πράγματα που πρέπει να φύγουν από τη ζωή σας άμεσα

Ποια αντικείμενα άραγε βλάπτουν την υγεία σας;

Κυκλοφορούν παντού. Βρίσκονται μέσα στο νεσεσέρ, την κουζίνα ή και την τσάντα σας. Μικρά πράγματα και καθημερινά. Οι περισσότερες από εσάς τα χρησιμοποιείτε και γενικώς τους έχετε μία ιδιαίτερη αδυναμία. Τα περισσότερα όμως από αυτά δεν μπορούν να μείνουν για πάντα στη ζωή σας, αφού η ημερομηνία λήξης τους είναι καθορισμένη και εσείς δεν πρέπει να την... αγνοείτε.

Δείτε, λοιπόν, τα 6 αντικείμενα που πρέπει να αντικαταστήσετε άμεσα στη ζωή σας και χαρίστε στον εαυτό σας έναν υγιή τρόπο ζωής.

Μάσκαρα: Και ποια γυναίκα δεν έχει προσπαθήσει να αραιώσει τη μάσκαρά της , ώστε να καθυστερήσει την αγορά μίας νέας; Η Αμερικάνικη Ακαδημία Οφθαλμολογίας όμως, καταδικάζει τη γυναικεία αυτή συνήθεια, αφού ένας μεγάλος αριθμός βακτηρίων μεταφέρεται από τις βλεφαρίδες στο βουρτσάκι και το αντίθετο. Ο μέγιστος χρόνος που πρέπει να παραμείνει η μάσκαρα στο νεσεσέρ σας είναι οι τρεις μήνες και εσείς οφείλετε να το έχετε ως κανόνα στη ζωή σας. Να φανταστούμε, πως ξεκινήσατε ήδη να υπολογίζετε πότε την αγοράσατε;

Το περσινό αντηλιακό: Μιας και η μέρα της παραλίας πλησιάζει (το ξέρουμε πως βιαζόμαστε λιγάκι), είπαμε να σας υπενθυμίσουμε, ότι το αντηλιακό που συνόδευε τις περσινές ή προπέρσινες εμφανίσεις σας στις παραλίες της χώρας, δεν έχει θέση στην τσάντα σας. Κοιτάξτε προσεκτικά την ημερομηνία λήξης του και αν αυτή έχει... περάσει, τότε πρέπει να το αποχωριστείτε. Στόχος σας είναι να προστατευτείτε από τις ηλιαχτίδες του ήλιου και φυσικά το δέρμα σας να μην... καεί.

Σφουγγαράκι κουζίνας: Μεταφερόμαστε στον πιο οικείο χώρο μίας νοικοκυράς και σας υπενθυμίζουμε, πως το σφουγγαράκι της κουζίνας σας θέλει αρκετά συχνά... πέταμα. Σκεφτείτε πόσα μικρόβια μαζεύονται πάνω του και πόσο εύκολο είναι να μεταφερθούν από το ένα αντικείμενο στο άλλο. Όσο σαπούνι και αν χρησιμοποιήσετε αυτά μένουν εκεί και φωλιάζουν μέσα του.

Αθλητικά παπούτσια: Το ζευγάρι που σας συνοδεύει στις μεγάλες σας βόλτες στη φύση ή το γυμναστήριο, θέλει συχνά αντικατάσταση. Το ξέρουμε, ότι πολλές φορές τα αγοράζετε με μεγάλη αγάπη και είναι δύσκολο να τα αντικαταστήσετε με ένα άλλο, αλλά κάποια στιγμή επιβάλλεται να τα αποχωριστείτε. Όσο πιο πολύ τρέχετε, τόσο αυτά φθείρονται και οι τραυματισμοί είναι πιο πιθανόν να συμβούν. Οι κραδασμοί σας δεν απορροφούνται το ίδιο και εσείς φανταζόμαστε, πως δεν ονειρεύεστε ένα... στραμπούληγμα.

Παλιά τάπερ: Δε θυμάστε πότε αγοράσατε το ταπεράκι που παίρνετε μαζί σας στη δουλειά; Τότε μάλλον, ήρθε η ώρα να διαλέξετε ένα άλλο χρώμα, αφού αυτό δεν έχει πλέον θέση στη ζωή σας. Με τη χρήση και τα πολλά πλυσίματα απελευθερώνονται κάποια χημικά από το πλαστικό, τα οποία δεν είναι καθόλου ωφέλιμα για την υγεία σας. Θα σας προτείναμε κιόλας, αυτή τη φορά να το «γυρίσετε» σε γυάλινο τάπερ και όχι σε πλαστικό. Ακούστε μας και θα μας θυμηθείτε!

Οδοντόβουρτσα: Αν οι τρίχες της οδοντόβουρτσάς σας δε σας θυμίζουν τίποτα από την πρώτη ημέρα της επαφής σας, η λύση βρίσκεται στον κάδο των σκουπιδιών. Ο μέγιστος χρόνος χρήσης της υπολογίζεται στους 2-3 μήνες, αλλιώς ο στόχος της δεν επιτυγχάνεται και τόσο... αποτελεσματικά. Και αν τα δόντια σας δεν είναι καθαρά, τότε η πόρτα του οδοντιάτρου θα σας παραμένει... ορθάνοιχτη.

Διαβάστε ακόμα:

Κύφωση: 3 ασκήσεις για να την αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά

Νιώθεις συνεχώς κουρασμένη; 2 smoothies που θα σου δώσουν «φτερά»