Αυτές οι 7 τροφές θα σε βοηθήσουν να ενισχύσεις τη μνήμη σου

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Αυτές οι 7 τροφές θα σε βοηθήσουν να ενισχύσεις τη μνήμη σου

Εσύ τις τρως στην καθημερινότητά σου;

Κάθε μέρα περνάμε από πολλές δοκιμασίες, τόσο σε σωματικό επίπεδο, όσο και σε πνευματικό. Και αυτές μπορεί να είναι στη σχολή, στη δουλειά, στο σπίτι, ή οπουδήποτε χρειαστεί να δώσεις το κάτι παραπάνω του εαυτού σου για να πετύχεις αυτό που πρέπει.

Και αν μέχρι τώρα πίστευες ότι η σωματική κούραση είναι χειρότερη από την πνευματική έκανες λάθος γιατί η πνευματική είναι πολύ πιο άσχημη και δύσκολη. Για να τα βγάλεις πέρα λοιπόν και να ανταπεξέλθεις σωστά, πρέπει και να τρέφεσαι σωστά.

Και αν νόμιζες, πως δεν υπάρχουν και πολλά πράγματα που μπορείς να φας για να ενισχύσεις το πνεύμα σου και πάλι έκανες λάθος γιατί εμείς έχουμε να σου προτείνουμε 7 τροφές, που θα κάνουν θαύματα.

#1. Αβοκάντο
Έρευνες έχουν αποδείξει, πως το αβοκάντο είανι μία μεγάλη πηγή μονοακόρεστων λιπαρών, που είναι το κλειδί στην λειτουργία του εγκεφάλου. Ειδικότερα, αυτό το είδος λίπους βοηθά στην υγιή ροή του αίματος στον εγκέφαλο σου.

#2. Σολωμός
Ξέραμε ότι τα ψάρια κάνουν πολύ καλό στη μνήμη και στον εγκέφαλο, δεν ξέραμε όμως, πως ο σολωμός είναι το πιο υγιεινό απ’ όλα. Δεν είναι απλά ένα νόστιμο ψάρι, έχει επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, που είναι το top συστατικό που χρειάζεται ο εγκέφαλος μας για να λειτουργήσει σωστά.

#3. Βρώμη
Η βρώμη είναι ένας από τους πιο υγιεινούς υδατάνθρακες που υπάρχουν και που βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε μαγγνήσιο και μπορείς να τη φας είτε σκέτη, είτε με γάλα, γιαούρτι κ.ο.κ.

#4. Σκουμπρί
Και ξαναγυρνάμε στα ψάρια και το σκουμπρί. Επίσης είναι πλούσιο σε ωμέγα-3 λιπαρά και επιπλέον μειώνει τη φλεγμονή στο σώμα, ενώ μας τροφοδοτεί με φουλ ενέργεια.

#5. Σπόροι Chia
Οι σπόροι chia ανήκουν στην κατηγορία των superfoods και ίσως να μην έχουν τόσο μεγάλη ποσότητα ενέργειας, ωστόσο εάν θες μπορείς φυσικά να τους εντάξεις στη διατροφή σου. Παρά το γεγονός ότι είναι πλούσιοι σε φυτικέ ίνες, έχουν υψηλή περιεκτικότητα και σε ωμέγα-3 λιπαρά, που όπως προαναφέραμε βοηθούν στο να τροφοδοτήσουν το μυαλό.

#6. Σπανάκι
Υπήρχε περίπτωση να λείπουν τα λαχανικά από τη λίστα; Φυσικά και όχι γι’ αυτό και το σπανάκι είναι μέσα σε αυτά που μπορείς και πρέπει να φας. Με υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο, βοηθά στη σωστή ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο.

#7.Νερό
Τι; Δεν είναι τρόφιμο; Και τι πάει να πει αυτό! Πρέπει πάντα να είσαι ενυδατωμένη για να μπορείς να αποδώσεις καλύτερα. Μην ξεχνάς άλλωστε πως ο οργανισμός σου χρειάζεται 2 λίτρα νερό την ημέρα. «Άκου τη διψα σου λοιπόν» κι πιες νερό λίγο πιο συχνά.