Κάθε πότε πρέπει να αλλάζεις το ξυραφάκι σου;

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Κάθε πότε πρέπει να αλλάζεις το ξυραφάκι σου;

Ένα ερώτημα που μας προβληματίζει αρκετά

Αν υπάρχει ένα θέμα ή ένα «κενό» που έχουμε σχετικά με την προσωπική μας υγιεινή, είναι αυτό που αφορά το ξυραφάκι που ξυριζόμαστε, και το κάθε πότε πρέπει να το αλλάζουμε. Ένα ερώτημα φωτιά αν θες, που αν μη τι άλλο μας προβληματίζει όλες αρκετά. Τα ξυραφάκια είναι σχετικά ακριβά, γι’ αυτό πολλές από εμάς, το κρατάμε για μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι να αποφασίσουμε πως δεν μας κάνει πια.

Είναι ωστόσο ζωτικής σημασίας η απόφαση του να το αλλάζεις. Και όχι μόνο για λόγους υγιεινής, αλλά και για λόγους ασφαλείας. Σίγουρα δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να καταλάβεις πότε πρέπει να το αλλάξεις, υπάρχουν όμως κάποια πράγματα που μπορείς να κοιτάς και να σε βοηθούν. Εάν είναι αμβλύ, σκουριασμένο ή έχει μαυρίλα ανάμεσα στις λεπίδες, έχει έρθει η ώρα να το πετάξεις.

Δες και αυτό: Πέντε λάθη που κάνεις στο ξύρισμα των ποδιών σου (και πρέπει επιτέλους να σταματήσεις)!

Εάν βλέπεις πως το ξυραφάκι σου έχει αρχίσει να γίνεται αμβλύ, πρέπει να το πετάξεις. Όσο πιο αμβλύ είναι, τόσο πιο πολύ και πιο σκληρά θα πρέπει να το πιέσεις στο δέρμα σου προκειμένου να ξυριστείς, με αποτέλεσμα να κοπείς σε πολλές μεριές και πιθανότατα να δημιουργήσεις και κάποια μόλυνση.

Εάν δεν παρατηρείς τίποτα από αυτά, τότε οι ειδικοί συνιστούν να πετάς το ξυραφάκι σου μετά από δέκα ξυρίσματα. Αν θέλεις να βεβαιωθείς, πως το ξυραφάκι σου θα αντέξει ως τα δέκα ξυρίσματα, τότε θα πρέπει να ξυρίζεσαι με αφρό ξυρίσματος (όχι αφρόλουτρο, σαπούνι κλπ) και να ξεπλένεις τις λεπίδες πολύ καλά πριν το αφήσεις να στεγνώσει. Επίσης ιδανικό θα ήταν να το αποθηκεύεις σε κάποιο στεγνό μέρος, όπως είναι το ντουλαπάκι του μπάνιου, έτσι ώστε οι λεπίδες να μη σκουριάζουν.

Διάβασε ακόμη: 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το σωστό ξύρισμα των ποδιών σου