Κορονοϊός: Μύθοι και αλήθειες για τον COVID-19

Κορονοϊός: Μύθοι και αλήθειες για τον COVID-19

Όχι πανικός και σωστή πληροφόρηση. 

Ζούμε περίεργες στιγμές πιθανότατα και ιστορικές, μιας και αυτό που επικρατεί παγκοσμίως, δεν συμβαίνει κάθε μέρα. Το μόνο που όλοι ευχόμαστε, είναι να τελειώσει σύντομα η επέλαση του κορονοϊού με όσο το δυνατόν λιγότερα θύματα και σε λίγο καιρό να είναι μία μακρινή δυσάρεστη ανάμνηση. Για την ώρα λοιπόν, και μιας και δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια στην πραγματικότητα, θα πρέπει όλοι να επιδείξουμε συγκέντρωση και υπευθυνότητα, μιας και είναι ίσως από τις λίγες φορές που οι εξελίξεις είναι κυριολεκτικά στα...χέρια μας!

Ο χειρότερος σύμβουλος τις μέρες αυτές, είναι φυσικά ο πανικός, ο οποίος τρέφεται σε πολύ μεγάλο ποσοστό από την παραπληροφόρηση, καθώς είναι λογικό να διαβάζουμε οτιδήποτε αφορά στην πανδημία.

Η πρότασή μας είναι να το κάνεις-προφανώς και πρέπει να ενημερωνόμαστε- αλλά όχι χωρίς να διασταυρώνεις τις πληροφορίες και φυσικά να τις φιλτράρεις.

Δυστυχώς κυκλοφορούν πολλοί μύθοι και υπερβολές σχετικά με τον COVID-19 οι οποίοι έχουν ως σκοπό να πανικοβάλλουν τους πολίτες και να τους οδηγήσουν σε σπασμωδικές κινήσεις (όχι δεν χρειάζεται να τρέξεις στο σούπερ μάρκετ και να ψωνίσεις για δύο μήνες).

Παρακάτω λοιπόν, σου έχω μύθους και αλήθειες σχετικά με τον (αρνητικό) πρωταγωνιστή των ημερών, με την ευχή, κάπως να σε ηρεμήσω. Δες τη gallery:

* Τα στοιχεία έχουν αντληθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Σε περίπτωση αδιαθεσίας, ύποπτου συμπτώματος ή απορίας, επικοινώνησε με το γιατρό σου.