Τι πρέπει και τι δεν πρέπει να τρως όταν υποφέρεις από διάρροια;

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Τι πρέπει και τι δεν πρέπει να τρως όταν υποφέρεις από διάρροια;

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις

Η διάρροια είναι αποτέλεσμα τροφικών δηλητηριάσεων οι οποίες οφείλονται σε δράση τοξικών παραγόντων που εισάγονται στον οργανισμό σου και σχετίζονται με την τροφή και το νερό και επιδρούν βλαπτικά στον οργανισμό. Παρουσιάζει συνήθως μια ποικιλία συμπτωμάτων, τα οποία μπορεί να είναι απλά επιγαστρικά άλγη, όμως να εμφανιστεί εμετός ή και υψηλός πυρετός. Όταν έχεις διάρροια το μπάνιο γίνεται στενός σου φίλος και το ίδιο ισχύει και για τις στεγνές τροφές. Το θερμόμετρο πάει παντού μαζί σου και η αλήθεια είναι πως πρέπει να εξοικειωθείς με τα αντανακλαστικά σου και να δεις πόσο γρήγορα μπορείς να κάνεις το υπνοδωμάτιο-μπάνιο.

Το στομάχι σου είναι χάλια, οι διατροφικές σου επιλογές λιγοστεύουν κι ενώ πεινάς αφάνταστα πολύ, αυτά που μπορείς να φας είναι ελάχιστα. Πρέπει να προσέχεις πολύ καλά την διατροφή σου αν θέλεις να περάσει γρήγορα αυτή η δυσάρεστη εμπειρία, και γι’ αυτό μέσα από εδώ θα μάθουμε τι μπορείς να τρως και τι όχι όταν υποφέρεις από διάρροια. Μια πολύ καλή λύση είναι το ρύζι, το καστανό ρύζι, το οποίο θα σε «σώσει» και θα σε ανακουφίσει από την διάρροια, όμως όχι, δεν πρέπει να το φας. Αν υποφέρεις από διάρροια μαγείρεψε καστανό ρύζι, σε νερό στη διπλάσια ποσότητα από αυτό που θα έβαζες κανονικά.

Μόλις το ρύζι αρχίζει να βράζει, στράγγισέ το και άσε το νερό στην άκρη. Μόλις αρχίσει να κρυώνει, μπορείς να το πιείς. Το νερό αυτό περιέχει ηλεκτρολύτες που χάνονται συνήθως από τον οργανισμό σου, όταν έχεις διάρροια. Απίστευτο έτσι;

Δεν είναι όμως μόνο αυτό που θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα. Δες το βίντεο που ακολουθεί και στη gallery θα μάθεις ποιες τροφές ακόμη μπορείς να τρως και ποιες όχι.