Πώς πρέπει να τσεκάρεις σωστά τη θερμοκρασία του σώματός σου

Πατούλια Κατερίνα
Πώς πρέπει να τσεκάρεις σωστά τη θερμοκρασία του σώματός σου

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να πάρεις τη θερμοκρασία του σώματός σου;

Μήπως τους τελευταίους 6 μήνες έχεις χρησιμοποιήσει το θερμόμετρό σου περισσότερο από όσο όλα μαζί τα προηγούμενα χρόνια; Δες πώς θα το κάνεις και σωστά.

Αυτούς τους δύσκολους καιρούς του κορονοϊού, το παραμικρό σημάδι βήχα μπορεί να σου γεννήσει ένα άγχος: Μήπως είναι σύμπτωμα του Covid-19; Η θερμοκρασία του σώματός σου αποτελεί έναν έξυπνο τρόπο να καταλάβεις τι πραγματικά συμβαίνει.

Δεν είναι, όμως, όλοι οι τρόποι να χρησιμοποιήσεις ένα θερμόμετρο και οι σωστοί. Τα αποτελέσματα μπορεί να διαφέρουν, ανάλογα με το πότε πήρες τη θερμοκρασία σου, τον τύπο του θερμόμετρου που χρησιμοποίησες και τον τρόπο που θερμομετρήθηκες.

Προκειμένου να βγάζεις ένα σωστό αποτέλεσμα όσον αφορά τη θερμοκρασία του σώματός σου θα πρέπει να έχεις στο νου τα ακόλουθα:



-Μην βάζεις το θερμόμετρο στο στόμα σου αμέσως μετά την κατανάλωση φαγητού ή ποτού. Θα πρέπει να περιμένεις 10 λεπτά για να είσαι σίγουρη ότι η ένδειξη θα είναι ακριβής.

-Απόφευγε να χρησιμοποιείς θερμόμετρα μετώπου σε ταινίες, καθώς αυτά μετρούν μόνο την θερμοκρασία του δέρματος, η οποία δεν αποτελεί σωστό τρόπο να μετράς τον πυρετό.

-Όταν χρησιμοποιείς ένα θερμόμετρο για το μέτωπο, φρόντισε να επιβεβαιώνεις τις ενδείξεις του με ένα ακόμα θερμόμετρο στόματος, καθώς τα σκάνερ δεν συνηθίζουν να είναι τόσο ακριβή στις ενδείξεις τους.

Και μην ξεχνάς, ο πυρετός αυτή τη στιγμή αποτελεί ένα σύμπτωμα άξιο ιδιαίτερης προσοχής. Αν δεν νιώθεις καλά ή έχεις και έναν ξηρό βήχα μαζί με τον πυρετό, θα πρέπει να επικοινωνήσεις με τον γιατρό σου.