4 τρόποι για να θυμάσαι να πίνεις περισσότερο νερό

Νάνσυ Μητσοστέργιου
4 τρόποι για να θυμάσαι να πίνεις περισσότερο νερό

Για να μην το ξεχνάς ποτέ

Έχουμε πει ξανά και ξανά για το πόσο σημαντικό είναι να πίνεις νερό μέσα στη μέρα για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού σου, αλλά και για καλύτερη υγεία γενικότερα. Καθημερινά ακούς ότι χρειάζεται να πίνεις αρκετό νερό (τουλάχιστον 8 ποτήρια) και ενώ προσπαθείς να τα καταφέρεις κάπου μέσα στο φορτωμένο σου πρόγραμμα κάτι πάει στραβά και το χάνεις. Το νερό είναι απαραίτητο για τη λειτουργία του οργανισμού, μεταφέρει τα θρεπτικά στοιχεία του φαγητού, αποβάλλει τις τοξίνες κλπ.

Σύμφωνα με τους ειδικούς χρειαζόμαστε 1ml νερού για κάθε θερμίδα φαγητού που καταναλώνουμε, πχ πρόσληψη 2000 θερμίδων = ανάγκη για 2L νερού. Όταν υπάρχει έλλειψη νερού στον οργανισμό σου, νιώθεις περισσότερο κουρασμένη και έτσι είναι εύκολο να κάνεις κακές διατροφικές επιλογές, διότι θα θελήσεις να φας κάτι έτοιμο ή κάτι σε γλυκό όπως μπισκότα ή σοκολάτα.

Στο σημείο αυτό να σου πούμε επίσης πως χωρίς την κατάλληλη και απαιτούμενη ενυδάτωση, η όποια διάθεση για άσκηση φεύγει καθώς η εξάντληση που νιώθεις είναι πραγματικά τεράστια. Αν νιώθεις πως δεν πίνεις όσο νερό χρειάζεται ή το ξεχνάς μέσα στη μέρα, τότε σου έχουμε τέσσερις τρόπους για να το θυμάσαι. Το πρωί που θα ξυπνήσεις πιες δύο ποτήρια νερό (εύκολο να το θυμηθείς). Συνέχισε πίνοντας ένα ποτήρι πριν, κι ένα ποτήρι μετά το μεσημεριανό σου γεύμα.

Το ίδιο μπορείς να κάνεις και με το βραδινό σου γεύμα. Ένα ποτήρι πριν, κι ένα μετά και από αυτό. Έχεις ήδη έτσι συμπληρώσει ενάμιση λίτρο νερό. Ολοκλήρωσε την ημερήσια πρόσληψη πίνοντας δύο ποτήρια νερό λίγες ώρες προτού κοιμηθείς. Τέσσερις εύκολοι τρόποι για να το θυμάσαι. Προσπάθησε να πίνεις νερό αυτές τις στιγμές της ημέρας, έτσι ώστε να αυξήσεις την πρόσληψη νερού, σύντομα θα δεις την διαφορά στην απόδοση σου, στην καθημερινότητα αλλά και όταν γυμνάζεσαι (όταν συμβαίνει αυτό).

Και να θυμάσαι πως το αίσθημα δίψας σημαίνει πως έχεις αφυδατωθεί αρκετά.