Πώς θα αποφύγεις τις νέες μεταδοτικές μεταλλάξεις του Κορονοϊού

Πώς θα αποφύγεις τις νέες μεταδοτικές μεταλλάξεις του Κορονοϊού

Όλα όσα πρέπει να κάνεις για να προστατευτείς.

Μπορεί να έχουμε ήδη τα πρώτα εμβόλια στη χώρα μας ωστόσο κάποιες νέες μεταλάξεις του Κορονοϊού συνεχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους. Αυτό έχει προκαλέσει ανησυχία επειδή σύμφωνα με τους επιστήμονες είναι αρκετά μεταδοτικές και εξαπλώνονται γρήγορα. Όπως λοιπόν καταλαβαίνεις θα χρειαστεί να διπλασιάσεις τα μέτρα προστασίας ενάντια στον covid-19 αν θες να παραμείνεις υγιής.

Η μετάλλαξη B.1.1.7 εντοπίσθηκε τον Οκτώβριο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Διαδόθηκε γρήγορα σε ολόκληρη την χώρα και πλέον έχει εντοπισθεί και σε πολλές άλλες χώρες του κόσμου.Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων προβλέπουν ότι αυτή η παραλλαγή θα μπορούσε να γίνει η κύρια πηγή μόλυνσης στις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι τον Μάρτιο. Ας δούμε όμως τώρα όλα όσα μπορείς να κάνεις άμεσα για να προστατευτείς.

Η μετάλλαξη εξαπλώνεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που μεταδίδεται ο Κορονοϊός μέχρι σήμερα. Είναι πιο πιθανό να κολλήσεις τον ιό εάν περνάς αρκετό χρόνο σε κλειστούς χώρους αναπνέοντας τον αέρα ενός μολυσμένου ατόμου. Φόρεσε μια μάσκα δύο ή τριών στρωμάτων. Μην ξοδεύεις χρόνο σε εσωτερικούς χώρους με ανθρώπους που δεν είναι στο άμεσο περιβάλλον σου. Απόφυγε τα πλήθη, τους συνωστισμούς και τήρησε τις αποστάσεις. Πλύνε συχνά τα χέρια σου, κάνε συχνή χρήση αντισηπτικού και μην αγγίζεις το πρόσωπό σου. Τέλος, αγόρασε μια μάσκα υψηλής προστασίας την οποία θα φοράς στο super market η όταν πηγαίνεις για τα απαραίτητα ψώνια.

Δες επίσης: Πανάδες στην εγκυμοσύνη: Γιατί εμφανίζονται και πώς θα τις αντιμετωπίσετε;