Οι καλύτεροι τρόποι για να καταπραΰνεις τα μάτια σου αν υποφέρεις από εποχικές αλλεργίες

Οι καλύτεροι τρόποι για να καταπραΰνεις τα μάτια σου αν υποφέρεις από εποχικές αλλεργίες

Τα μάτια μας χρειάζονται προστασία. Δες πώς θα τα βοηθήσεις να ηρεμήσουν από τις αλλεργίες της άνοιξης.

Με τη γύρη, τη σκόνη και τον αέρα να τα αναμοχλεύει παντού, η άνοιξη αποτελεί την πιο δύσκολη εποχή του χρόνου για όσους υποφέρουν από αλλεργίες. Και δε μιλάμε μόνο για τις δερματικές αλλά για εκείνες που επιβαρύνουν τη μύτη και την αναπνοή μας, καθώς το μεγαλείο της αναγέννησης της φύσης φέρνει τα πάνω κάτω στον οργανισμό μας.

Όσοι υποφέρουν από αλλεργίες σίγουρα ξέρουν τι εννοούμε. Μάτια που δακρύζουν, μύτη με μπούκωμα και καταρροή, φτέρνισμα, δυσκολία στην αναπνοή, βήχας και ένα σωρό άλλα συμπτώματα που δείχνουν την αντίδραση του οργανισμού μας απέναντι στην ανθοφορία, είναι όλα όσα καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε μικροί και μεγάλοι.

Το κοινό γνώρισμα των περισσότερων ανθρώπων που ταλαιπωρούνται από εποχικές αλλεργίες είναι η φαγούρα στα μάτια.

Ενώ μια επίσκεψη στο φαρμακείο είναι συνήθως η κλασική κίνηση για να καταπραΰνουμε τα συμπτώματα (σίγουρα μ΄ένα φάρμακο που μας έχει συστήσει ο γιατρός μας), υπάρχουν μερικές τεχνικές που μπορούμε να κάνουμε στο σπίτι και πραγματικά να ανακουφίσουν αυτήν την ευαίσθητη περιοχή από τον ερεθισμό.

Για παράδειγμα, το Mindbodygreen προτείνει να τοποθετούμε μια ζεστή κομπρέσα στα καπάκια των ματιών μας στο τέλος της ημέρας για τουλάχιστον δέκα λεπτά. Αυτό βοηθά στη μείωση του πρηξίματος και στην εξάλειψη τυχόν σημείων φλεγμονής - αφήνοντας τα μάτια μας καθαρότερα. Απλώς βεβαιώσου ότι η θερμοκρασία του βαμβακιού παραμένει ζεστό όλη την ώρα, καθώς αυτό είναι που το καθιστά αποτελεσματικό.

Επιπλέον, σε περιόδους υψηλής γύρης στο περιβάλλον, είναι καλό να αυξήσεις την πρόσληψη τροφών σε ωμέγα-3, καθώς η διατροφή μας μπορεί να επηρεάσει και την υγεία των ματιών μας. Επειδή τα ωμέγα-3 είναι ένα λιπαρό οξύ, βοηθούν στην προστασία του φράγματος γύρω από τα μάτια μας και τα διατηρούν λιπαρά. Πρόσθεσε ένα συμπλήρωμα στη ρουτίνα σου λοιπόν ή κατανάλωνε λιπαρά τρόφιμα όπως σολομό, σπόρους και καρύδια για να αποκομίσεις τα οφέλη τους.

gyalia

Προστατέψτε τα μάτια σου όταν βγαίνεις έξω

Φυσικά, η πρόληψη είναι χρήσιμη γι' αυτό όταν βγαίνεις έξω, πρέπει να φοράς πάντα τα γυαλιά ηλίου σου για να αποκλείσεις τις επιβλαβείς ακτίνες καθώς και τον ερεθισμό στα μάτια σου σε περίπτωση αέρα. Εάν διαπιστώνεις ότι τα μάτια σου ενοχλούνται ακόμα κι όταν βρίσκεσαι σε εσωτερικούς χώρους, φρόντισε να διατηρείς τα παράθυρα κλειστά όλη τη νύχτα - καθώς η γύρη είναι συνήθως περισσότερη τις πολύ πρωινές ώρες και μπορεί να στεγνώσει τα μάτια σου-.

Τα τεχνητά δάκρυα βοηθούν στη λίπανση της περιοχής και στην πρόληψη της ξηρότητας - απλώς φρόντισε να κάνεις την έρευνά σου για να βρεις τις μάρκες με τα καλύτερα συστατικά για τα συγκεκριμένα συμπτώματα που έχεις. Επίσης φρόντισε να περιμένεις τουλάχιστον 15 λεπτά πριν βάλεις τους φακούς επαφής σου. Επιπλέον, όταν παρατηρείς φαγούρα, κάνε διαλείμματα από τις οθόνες. Οι ειδικοί συστήνουν να απομακρύνεσαι από τον υπολογιστή σου κάθε 20 λεπτά και να κλείνεις τα μάτια σου για 20 δευτερόλεπτα, παίρνοντας μερικές βαθιές ανάσες. Αυτό θα βοηθήσει τα μάτια σου να επαναπροσαρμοστούν και να αποφύγουν να τεντώνονται όλη την ημέρα.