Νίπτω τας χείρας μου

Νίπτω τας χείρας μου

«Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά» έλεγαν οι παλιοί. Και μισή υγεία, επίσης, συμπληρώνουμε οι νέοι.

Το πλύσιμο των χεριών είναι πολύ πιο απαραίτητο για την καλή υγεία μας από όσο φαντάζεστε. Στην πραγματικότητα -σε έναν ιδεατό κόσμο, έστω- θα έπρεπε να πλένουμε τα χέρια μας με νερό και σαπούνι κάθε φορά που αγγίζουμε μια επιφάνεια στην οποία κυκλοφορούν μικρόβια. Αλλά κάτι τέτοιο είναι ανέφικτο. Να, ας πούμε τώρα που διαβάζετε αυτό το άρθρο, έχετε ακουμπήσει το πληκτρολόγιο, το ποντίκι, ίσως και το γραφείο σας. Παντού σεργιανίζουν τα μικρόβια που λέγαμε αλλά είναι δυνατόν κάθε φορά που ακουμπάτε τα εργαλεία της δουλειάς σας να πλένετε τα χέρια σας; Θα έπρεπε να κυκλοφορήσουν υπολογιστές με ενσωματωμένη βρύση για να μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο. Μικρόβια κυκλοφορούν, επίσης, στις πιστωτικές σας κάρτες, στο ίδιο το ATM μηχάνημα, στη σακούλα του super market, στο χαρτονένιο κουτάκι με το γάλα, στα χερούλια κάθε πόρτας που ανοίγετε... ΠΑΝΤΟΥ!

Και κάθε φορά που τα χέρια σας παραμένουν άπλυτα, αφού έρθουν σε επαφή μαζί τους, τα μεταφέρουν αυτά τα μικρόβια που έχουν μαζέψει στο πρόσωπό σας που θα ακουμπήσετε ασυναίσθητα, στη μύτη σας, στο στόμα σας και προκαλούν γρίπη, γαστρεντερίτιδα και άλλα πολλά οικεία κακά τα οποία σας έρχονται από το πουθενά και σας προβληματίζουν!

Και τι να κάνουμε, τώρα, θα σκεφτείτε αφού είναι ανέφικτο το να πλένουμε τα χέρια μας non stop. Τα υγρά αντισηπτικά μαντιλάκια όπως και τα υγρά για καθάρισμα των χεριών χωρίς νερό κάνουν μια χαρά τη δουλειά τους όταν μια βρύση δεν σας είναι εύκαιρη. Αξιοποιήστε τα και θα απολαμβάνετε και την ευωδιά, extra bonus, της καθαριότητας που παρέχουν. Εννοείται πως το πλύσιμο των χεριών παραμένει απαραίτητο σε κάθε ευκαιρία.