6 θρεπτικά στοιχεία που βοηθούν στην υγεία των ματιών σου- Δες ποια είναι

6 θρεπτικά στοιχεία που βοηθούν στην υγεία των ματιών σου- Δες ποια είναι

Τι κάνουν και σε ποιες τροφές μπορείς να τα βρεις.

Η υγεία των ματιών μας είναι πολλή σημαντική. Όπως ισχύει και με τα υπόλοιπά όργανα του σώματός μας, όλα χρειάζονται την κατάλληλη φροντίδα.

Μπορεί να φροντίζουμε το αισθητικό κομμάτι, βάζοντας στην καθημερινή μας φροντίδα κρέμες και σκιές, όμως πόσα πράγματα δεν γνωρίζουμε για την υγεία τους, σε εσωτερικό επίπεδο;

Συγκεκριμένα συστατικά, για παράδειγμα, έχουν μεγάλη συμβολή στη διατήρηση της καλής κατάστασης και λειτουργίας των ματιών και τα κυριότερα από αυτά, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι:

1.Βήτα-Καροτίνη

Βασικό συστατικό για την παραγωγή της βιταμίνης Α που λειτουργεί ευεργετικά για τον κερατοειδή χιτώνα και βρίσκεται σε αφθονία στα καρότα, στα βερίκοκα και στις γλυκοπατάτες.

2.Ξανθοφύλλη

matia2

Με πλούσια συγκέντρωση στο σπανάκι, στη λαχανίδα και τα goji berries, προστατεύει την ωχρά κηλίδα και τον φακό του ματιού.

Μπήκε καπνός από φωτιά στα μάτια σου; Όλα όσα πρέπει να κάνεις

3. Ζεαξανθίνη

Αντιοξειδωτικό που βρίσκεται στην κολοκύθα, στις ντομάτες και τις κόκκινες πιπεριές και προστατεύει την ωχρά κηλίδα από τις ακτινοβολίες UV και το μπλε φως.

4.Γλουταθειόνη

Έχει αντιοξειδωτική δράση που βοηθά στην πρόληψη της δημιουργίας καταρράκτη. Μπορείς να το βρεις σε τροφές, όπως το μπρόκολο, το κουνουπίδι και τα λαχανάκια Βρυξελών.



5.Ταυρίνη

Μεταλλικό στοιχείο με δράση ενάντια στο γλαύκωμα και στην εκφύλιση της ωχράς κηλίδας. Δηλώνει έντονη παρουσία στον σολομό, στον τόνο, στο μοσχάρι και στα αυγά.


https://www.instagram.com/p/CAhK7uXFENv/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

6.Μαγνήσιο

Λειτουργεί ενισχυτικά στην καλή λειτουργία του οπτικού νεύρου και θα το βρεις στα αμύγδαλα, στα κάσιους, στις φακές και στο καστανό ρύζι.