Απώλεια γεύσης: 6 πιθανές αιτίες σε εικόνες

Η γεύση αποτελεί μία από τις αισθήσεις, μέσω της οποίας αντιλαμβανόμαστε ποικίλα ερεθίσματα, όπως το γλυκό, το πικρό, το ξινό, το αλμυρό.

Τα ερεθίσματα αυτά γίνονται αντιληπτά, κυρίως στη ραχιαία επιφάνεια, στην κορυφή και στα πλάγια της γλώσσας, καθώς και σε άλλες ανατομικές περιοχές της στοματικής κοιλότητας όπως στη μαλακή υπερώα, στην επιγλωττίδα, στο φάρυγγα, κ.λπ.

Η γεύση επηρεάζεται αρνητικά από πολλούς παράγοντες.

Αν παρατηρήσετε ότι το φαγητό σας φαίνεται άνοστο και δυσκολεύεστε να αντιληφθείτε τη γεύση του, δείτε στις παρακάτω εικόνες τις πιθανές αιτίες που συμβαίνει αυτό, καθώς και πώς μπορείτε να το διορθώσετε.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ