6 λόγοι που μπορείς ν΄ απολαμβάνεις άφοβα το χιόνι! Κάνει καλό στην υγεία σου

6 λόγοι που μπορείς ν΄ απολαμβάνεις άφοβα το χιόνι! Κάνει καλό στην υγεία σου

6 τρόποι με τους οποίους μια μέρα αφιερωμένη στο παιχνίδι με το χιόνι  μπορεί να ωφελήσει την υγεία και την ευημερία μας!

Αυτές τις ημέρες η Ελλάδα έχει ντυθεί στα λευκά και παρόλη την ταλαιπωρία που έχουν υποστεί όσοι προσπαθούν να μετακινηθούν, οι περισσότεροι δε χάνουν την ευκαιρία να απολαύσουν το χιόνι με λίγο ...χιονοπόλεμο! Μπορεί φαινομενικά οι μέρες του χιονιού να είναι απλώς μια ευκαιρία για τα μικρά παιδιά να απολαύσουν το παιχνίδι και την κατασκευή του αγαπημένου τους χιονάνθρωπου, εντούτοις οι ειδικοί υποστηρίζουν πως οι μέρες με χιόνι κάνουν καλό τόσο στο μυαλό όσο και στο σώμα μας.

Πώς; Εδώ θα βρεις 6 τρόπους με τους οποίους μια μέρα αφιερωμένη στο παιχνίδι με το χιόνι μπορεί να ωφελήσει την υγεία και την ευημερία μας!

KAKOKAIRIA ELPIDA ASFALEIA copy

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Τι πρέπει να γνωρίζεις για να μένεις ασφαλής

1. Οι μέρες του χιονιού σε αφήνουν... να κοιμηθείς

xioni ygeia

Η δύναμη του ύπνου είναι καλά τεκμηριωμένη. Τα πλεονεκτήματα είναι πολλά: μας κάνει λιγότερο αγχωμένους, μας βοηθά να διατηρήσουμε έναν υγιή μεταβολισμό, να αποτρέψουμε το Αλτσχάιμερ, μας κάνει πιο χαρούμενους και ενισχύει το ανοσοποιητικό. Ο ύπνος έχει επίσης συνδεθεί με το σχηματισμό νέων αναμνήσεων και μπορεί να οδηγήσει σε βελτίωση της λειτουργίας του εγκεφάλου και της μνήμης αργότερα στη ζωή μας. Επιπλέον, ο ανεπαρκής ύπνος όχι μόνο μας στερεί από αυτά τα οφέλη, αλλά οδηγεί σε ειδικά προβλήματα υγείας, με απώλεια εστίασης στην εργασία την επόμενη μέρα έως επικίνδυνα αποτελέσματα όπως να κοιμηθούμε στο τιμόνι από κούραση.

2. Το παιχνίδι έξω μετράει όπως όταν κάνουμε μια άσκηση

paixnidi sto xioni

Η πεζοπορία στο χιόνι μπορεί να είναι μια πολύ καλή προπόνηση. Μια ώρα περπάτημα με χιονοπέδιλα, cross country σκι, αποφυγή χιονόμπαλων σε μάχη χιονοπόλεμου, κατασκευή χιονάνθρωπου, πεζοπορία σε χιονισμένους λόφους με έλκηθρο κλπ., όλα αυτά είναι καταπληκτικοί τρόποι για να δυναμώσεις την καρδιά σου και να θεωρηθούν ως μια κύρια άσκηση σαν να έχεις πάει μια ώρα στο γυμναστήριο. Επιπλέον, η άσκηση αυτή γίνεται έξω, κάτι που κάνει τη δραστηριότητά μας αυτή πιο υγιή για εμάς, το μυαλό και το σώμα μας.

3. Το να περάσεις τη μέρα σου με ένα καλό βιβλίο μπορεί επίσης να βελτιώσει την υγεία σου και να σε κάνει ευτυχισμένη

diavazontas vivlio

Δεν έχεις όρεξη να την παλέψεις με τις χαμηλές θερμοκρασίες; Η «κατάδυση» σε ένα καλό βιβλίο έχει τα δικά της αποδεδειγμένα οφέλη για την υγεία. Έρευνες έχουν συνδέσει το διάβασμα ενός βιβλίου με την πρόληψη της νόσου του Αλτσχάιμερ και τη μείωση του στρες. Επιπλέον, το διάβασμα μπορεί να βελτιώσει τη λειτουργία του εγκεφάλου. Προμηθεύσου λοιπόν άνετες κουβέρτες και απόλαυσε τα προνόμια που προσφέρει στην υγεία σου μια χιονισμένη μέρα!



4. Οι μέρες του χιονιού μάς αναγκάζουν να κάνουμε ένα διάλειμμα

Πολλοί από εμάς δουλεύουμε πολύ χωρίς να κάνουμε τα απαραίτητα σωματικά και ψυχικά διαλείμματα από την καθημερινότητα. Μια έρευνα διαπίστωσε ότι το 53% των Αμερικανών που λαμβάνουν αμειβόμενες διακοπές δεν χρησιμοποιούν στην πραγματικότητα όλα τα ρεπό τους. Το να μην παίρνουμε άδεια μπορεί στην πραγματικότητα να βλάψει την παραγωγικότητά σου στην εργασία. Αλλά οι μέρες χιονιού μας ωθούν να αφιερώσουμε λίγο ευπρόσδεκτο και απροσδόκητο χρόνο στον εαυτό μας.

5. Είναι μια ευκαιρία να απολαύσουμε ένα σπιτικό οικογενειακό γεύμα

geyma

Το πολύ χιόνι καθιστά βασικά αδύνατη την παραγγελία φαγητού απ' έξω και μας προσφέρει αρκετό ελεύθερο χρόνο για να μαγειρέψουμε και να πειραματιστούμε στην κουζίνα. Έρευνες δείχνουν ότι το μαγείρεμα στο σπίτι οδηγεί σε καλύτερες επιλογές τροφίμων και σε μια πιο υγιεινή συνολική διατροφή. Η ώρα του οικογενειακού γεύματος έχει προταθεί για να βοηθήσει τα παιδιά να χτίσουν την επικοινωνία, τις δεξιότητες λήψης αποφάσεων, την αυτοεκτίμηση, τις υγιεινές συνήθειες και τις ισχυρές αξίες.

6. Το να διασκεδάζεις είναι καλό για σένα

Είτε προτιμάς να περάσεις τη μέρα σου έξω είτε κουλουριασμένη με ένα καλό βιβλίο και ένα φλιτζάνι ζεστή σοκολάτα, η απόλαυση μιας ημέρας off είναι στην πραγματικότητα ένα όφελος για την υγεία μας. Το άγχος μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους, κόπωση, άγχος, προβλήματα ύπνου, ακόμη και κατάθλιψη. Αφιέρωσε μια μέρα για να ανακουφίσεις όλα όσα μπορούν να βελτιώσουν τη διάθεση και την υγεία σου. Το να χαζεύεις στο χιόνι είναι επίσης μια καλή ιδέα. Το γέλιο μπορεί να μειώσει τις φλεγμονές, να καταπραΰνει την ένταση, να ενισχύσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα και πολλά άλλα. Τι λες; Ακόμη να παίξεις με το χιόνι;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ