Κοιμάσαι με πιτζάμες; Πέταξέ τις - Τα 5 οφέλη για την υγεία σου

Κοιμάσαι με πιτζάμες; Πέταξέ τις - Τα 5 οφέλη για την υγεία σου

Ξεκίνα να κοιμάσαι χωρίς ρούχα και θα γίνεις… άλλος άνθρωπος!

Τζάκι, χουχουλιάρικες πιτζάμες, χοντρές κάλτσες και το καλοριφέρ στο φουλ… Μήπως εσύ είσαι αυτή που πρωταγωνιστείς κάθε βράδυ στο σκηνικό που μόλις σου περιγράψαμε;

Η αλήθεια είναι πως οι χαμηλές θερμοκρασίες κάνουν απαραίτητα όλα τα παραπάνω, όμως… οι ειδικοί έχουν αντίθετη άποψη όσον αφορά τον ύπνο. Οι έρευνες λένε, λοιπόν, ότι είναι υγιές να κοιμάσαι χωρίς ρούχα – ναι και τον χειμώνα- μιας και ο ύπνος είναι πιο ποιοτικός.

ypnos2

Ιδρώνεις κατά τη διάρκεια της νύχτας; Ta tips που θα σε σώσουν

Τα οφέλη, δηλαδή, που έχεις από τον ύπνο στη διάρκεια του οποίου δεν φοράς απολύτως τίποτα είναι μεγάλα. Τόσο για την υγεία σου -σωματική και ψυχική- όσο και για τη σεξουαλική ζωή σου.

Τα οφέλη τού να κοιμάσαι χωρίς ρούχα

#1 Διατηρείται σταθερή η θερμοκρασία του σώματός σου

Πολλές φορές -με το καλοριφέρ ανοιχτό τη νύχτα- ξυπνάς και είσαι μούσκεμα στον ιδρώτα, έτσι δεν είναι; Αν κοιμάσαι, λοιπόν, χωρίς ρούχα θα… πάψει να συμβαίνει αυτό!

via GIPHY

#2 Βοηθά στην οικειότητα

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η επαφή δέρμα με δέρμα αυξάνει την ορμόνη ωκυτοκίνη, η οποία μπορεί να ενώσει τα ζευγάρια, φέρνοντάς τα πιο κοντά συναισθηματικά και σωματικά. Επίσης, το να ξαπλώνεις δίπλα στον σύντροφό σου χωρίς ρούχα μπορεί να αυξήσει τη σεξουαλική επιθυμία οδηγώντας σε μεγαλύτερη οικειότητα.

#3 Ωφελεί την υγεία στην ευαίσθητη περιοχή

Ο ύπνος χωρίς ρούχα μπορεί να συμβάλει στην υγεία της ευαίσθητης περιοχής, καθώς αποτρέπει την εμφάνιση μυκητισιακής λοίμωξης. Στην ουσία, ο ύπνος χωρίς ρούχα μειώνει τη ζεστασιά και την υγρασία μεταξύ των ποδιών με αποτέλεσμα να μειώνεται ο κίνδυνος για κάποια μόλυνση.

#4 Ενεργοποιεί τον μεταβολισμό σου

Σε μια προσπάθεια να διατηρείται σταθερή η θερμοκρασία του σώματος, το σώμα επιταχύνει τον μεταβολισμό και καίει περισσότερο λίπος.



#5 Αυξάνεται η αγάπη προς τον εαυτό σου

Νιώθεις πιο οικεία με το σώμα σου και έτσι σε αγαπάς περισσότερο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ