Το banana smoothie με τα 3 υλικά που βάζει τέλος στη δυσκοιλιότητα

Μαρία Ροδίτη
Το banana smoothie με τα 3 υλικά που βάζει τέλος στη δυσκοιλιότητα

Θα πεις επιτέλους «ουφ» και θα κάνεις τις δουλειές σου χωρίς να έχεις δυσφορία και ενοχλήσεις στο έντερό σου.

Είναι πολλοί οι άνθρωποι που ταλαιπωρούνται με το έντερό τους. Έχουν έντονο πρήξιμο, συχνούς πόνους, δυσφορία και φυσικά δυσκοιλιότητα. Αν κι εσύ έχεις βρεθεί σε αυτήν τη θέση, σίγουρα καταλαβαίνεις όσα σου περιγράφω. Και μπορώ να φανταστώ ότι έχεις πάρει προβιοτικά για τη χλωρίδα του εντέρου ή ότι έχεις δοκιμάσει χίλιες δυο συνταγές και τροφές που υπόσχονται να σε καταπραΰνουν, αλλά τίποτα.

Η ελπίδα, όμως, λένε ότι πεθαίνει πάντα τελευταία, οπότε έρχομαι εγώ να σου πω πως… υπάρχει φως στο τούνελ. Αν θες, λοιπόν, να ανακουφιστείς και να πάψεις να ταλαιπωρείσαι με τη δυσκοιλιότητα, φτιάξε το πιο εύκολο – μόνο με 3 υλικά- smoothie μπανάνας.

allergia4

Υποφέρεις από αλλεργίες της άνοιξης; 5 φυσικοί τρόποι να το αντιμετωπίσεις

Η συνταγή για το banana berry smoothie

Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι τα εξής:

1 μπανάνα

2 κούπες παγωμένα μούρα

¾ φλιτζανιού γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη

smoothie

Βάλε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτύπησέ τα μέχρι να γίνουν smoothie. Απόλαυσε τώρα το smoothie σου με ή χωρίς πάγο.

Οι φυτικές ίνες είναι το «κλειδί»

Οι φυτικές ίνες είναι το «κλειδί» για τη σωστή πέψη μιας και υποστηρίζουν μια υγιή ισορροπία των βακτηρίων του εντέρου. Και αυτό το smoothie είναι πολύ πλούσιο σε φυτικές ίνες χάρη στα μούρα και την μπανάνα που περιέχει.



Και θα μου πεις… τι κάνουν οι φυτικές ίνες. Βοηθούν στην αποβολή των μεταβολικών αποβλήτων και των τοξινών, αλλά και στη δημιουργία τακτικών κινήσεων του εντέρου. Εκτός αυτών, τα συγκεκριμένα φρούτα περιέχουν τόσο διαλυτές όσο και αδιάλυτες φυτικές ίνες, οι οποίες αποτελούν το «μυστικό» για ένα καλά ισορροπημένο μικροβίωμα του εντέρου και για υγιές πεπτικό σύστημα. Με λίγα λόγια… αυτό το smoothie είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεσαι για να ανακουφίσεις επιτέλους το έντερό σου. Βάλ’ το λοιπόν στο πρωινό σου και πολύ σύντομα θα είσαι άλλος άνθρωπος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ