Πίνε καφέ κάθε μέρα- Έρευνες έχουν αποδείξει πως σε κάνει να ζεις περισσότερο

Πίνε καφέ κάθε μέρα- Έρευνες έχουν αποδείξει πως σε κάνει να ζεις περισσότερο

Τελικά μια κούπα καφέ κάθε μέρα μπορεί όχι μόνο να σου φτιάξει την ημέρα αλλά και ολόκληρη τη ζωή!

Η καθημερινή μας συνήθεια να πίνουμε καφέ μπορεί τελικά να μας βοηθήσει να ζήσουμε μια μεγαλύτερη, πιο υγιεινή ζωή - ακόμα κι αν προσθέτεις ζάχαρη - σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσίευσε πρόσφατα το Annals of Internal Medicine.

Κινούμενες 3D δημιουργίες από αφρό... στον καφέ σου

Η έρευνα

Ερευνητές από το Southern Medical University στο Guangzhou της Κίνας, εξέτασαν δεδομένα για τις συνήθειες και τα οφέλη του καφέ στην υγεία περισσότερων από 171.000 κατοίκων του Ηνωμένου Βασιλείου που δεν είχαν καρκίνο ή καρδιακές ασθένειες κατά την έναρξη της μελέτης σε περίοδο 7 ετών. Τα στοιχεία προηγούμενων ερευνών υποδεικνύουν ότι όσοι πίνουν καφέ ζουν περισσότερο, έτσι οι ερευνητές στην Κίνα στόχευαν να ελέγξουν αν αυτό ήταν αλήθεια ακόμα και όταν οι άνθρωποι προσθέτουν ζάχαρη στον καφέ τους. Διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που έπιναν τακτικά καφέ χωρίς ζάχαρη είχαν 16 έως 21% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν κατά τη διάρκεια της μελέτης από τους συνομηλίκους τους που δεν έπιναν καφέ.

kafes2.jpg

Οι συμμετέχοντες στη μελέτη που έπιναν από 1-4 φλιτζάνια καφέ με ζάχαρη την ημέρα είχαν 29 έως 31% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν κατά τη διάρκεια της μελέτης, σύμφωνα με τα δεδομένα. Τα αποτελέσματα ήταν λιγότερο σαφή, όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, για τους συμμετέχοντες που χρησιμοποιούσαν τεχνητές γλυκαντικές ουσίες, οι οποίες είχαν παρόμοια ανάμεικτα αποτελέσματα σε προηγούμενη έρευνα.

kafes_erevna1.jpg

Σύμφωνα με το Ιnsider.com, oρισμένοι ειδικοί και τα ευρήματά τους υποστηρίζουν ότι αυτά τα προϊόντα μπορούν να είναι μια ασφαλή υποκατάστατα ζάχαρης, σύμφωνα με την Mayo Clinic, ενώ άλλοι ερευνητές εκφράζουν τις ανησυχίες τους για πιθανές συσχετίσεις με καρκίνο ή άλλα προβλήματα υγείας. Ωστόσο, τα στοιχεία δεν υποστηρίζουν απαραίτητα τα ροφήματα καφέ με υψηλές συγκεντρώσεις ζάχαρης ως υγιεινά, σύμφωνα με ένα συνοδευτικό άρθρο της Δρ. Christina Wee, αναπληρώτριας καθηγήτριας ιατρικής στο Χάρβαρντ, στη μελέτη του Southern Medical University.