Ξέχνα τις κακιές συνήθειες και υιοθέτησε αυτές τις 7 για να πάει καλά κάθε σου μέρα

Ξέχνα τις κακιές συνήθειες και υιοθέτησε αυτές τις 7 για να πάει καλά κάθε σου μέρα

Απλές αλλαγές που θα κάνουν καλύτερη την καθημερινότητά σου και θα χαρίσουν ευεξία.

Ο φετινός χειμώνας ήταν αρκετά δύσκολος αφού κυκλοφορούσαν αρκετές ιώσεις, covid-19 και διάφορες άλλες ασθένειες που μας έκαναν να νοσήσουμε, εξασθενώντας το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Καθημερινά όλες έχουμε άθελά μας μερικές κακές συνήθειες που βλάπτουν άμεσα την υγεία και τον οργανισμό.

Η διακοπή τους μπορεί να μας χαρίσει ενέργεια και ευεξία, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα σταματήσουμε εντελώς ό,τι μας άρεσε μέχρι και σήμερα. Η υιοθέτηση μερικών μικρών αλλαγών στον τρόπο ζωής μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στην ψυχική και σωματική μας υγεία. Το Eatthis.com μίλησε με ειδικούς και μοιράστηκαν μαζί μας μερικά tips που θα κάνουν τη διαφορά.

7 συνήθειες που θα σου χαρίσουν υγεία και ευεξία

1) Διάβαζε τις ετικέτες των προϊόντων

Η Dr Nicole Harkin, Καρδιολόγος και Ιδρυτής της Whole Heart Cardiology μας υπενθυμίζει να διαβάζουμε όλα τα συστατικά των τροφίμων πριν τα αγοράσουμε. Δώσε έμφαση στο εάν τα τρόφιμα που βάζεις στο καλάθι σου έχουν προσθήκη ζάχαρης, αλάτι και κορεσμένα λιπαρά.

2) Πέρνα λίγο χρόνο στη φύση

«Πολλοί από εμάς γνωρίζουμε ότι το να περνάμε χρόνο στη φύση έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει τη διάθεση, ανακουφίζει από το στρες και το άγχος και μειώνει την κούραση. Ωστόσο, αρκετές μελέτες έχουν βρει επίσης μια θετική συσχέτιση με τον χρόνο που αφιερώνουμε στη φύση και τη βελτίωση της καρδιαγγειακής λειτουργίας υγεία. Τα άτομα που έχουν πρόσβαση σε χώρους πρασίνου έχουν χαμηλότερα επίπεδα κορτιζόλης (η ορμόνη του στρες), αρτηριακής πίεσης και καρδιακού παλμού», αναφέρει η ειδικός.

3) Πιες πολύ νερό

Η Roxana Ehsani, Διατροφολόγος και Εκπρόσωπος Εθνικών Μέσων για την Ακαδημία Διατροφής και Διαιτολογίας τονίζει: «Το σώμα μας αποτελείται από 60% νερό, επομένως είναι σημαντικό να πίνουμε άφθονο νερό κάθε μέρα. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να πίνουν τη συνιστώμενη ποσότητα νερού κάθε μέρα. Το να παραμένεις καλά ενυδατωμένη μπορεί να σε βοηθήσει να συγκεντρωθείς, να βελτιώσεις την πνευματική και σωματική σας απόδοση και να μειώσεις την κούραση.

4) Κατανάλωσε τροφές με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο

Ο Sean Marchese, νοσηλευτής στο Κέντρο Μεσοθηλιώματος με ιστορικό ογκολογικών κλινικών δοκιμών και πάνω από 15 χρόνια εμπειρίας άμεσης φροντίδας ασθενών, αναφέρει: «Το νάτριο βρίσκεται σε περισσότερα τρόφιμα από ό,τι φανταζόμαστε. Στις Η.Π.Α., έχουμε την τάση να τρώμε πάνω από 1.000 mg περισσότερο νάτριο κάθε μέρα από ό,τι χρειάζεται το σώμα μας. Ένας από τους μεγαλύτερους ένοχους της περίσσειας νατρίου είναι τα επεξεργασμένα τρόφιμα. Η υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης υπέρτασης και καρδιακών παθήσεων».

5) Βάλε την πρωτεΐνη στη διατροφή σου

Πολλοί άνθρωποι τείνουν να τρώνε μικρές ποσότητες πρωτεΐνης κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η πρόσληψη τροφών πλούσιων σε πρωτεΐνες καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας βοηθά να γίνει καλύτερη η απορρόφηση από το σώμα.

Αυτό είναι το απόλυτο πρωινό για να έχεις υγιή καρδιά σύμφωνα με τους καρδιολόγους

6) Κατανάλωνε σνακ κατά τη διάρκεια της ημέρας

Τα σνακ είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μειώσεις την υπερκατανάλωση τροφής την ώρα του φαγητού. Απόφυγε τα αλμυρά και λιπαρά σνακ και, αντ' αυτού, επίλεξε τρόφιμα χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες.

7) Βάλε την άσκηση στη ζωή σου

Οι περισσότερες από εμάς κάνουμε καθιστική ζωή καθώς εργαζόμαστε μπροστά σε έναν υπολογιστή ή σε ένα γραφείο για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Λίγα λεπτά καθημερινής άσκησης αρκούν για να νιώσειε ευεξία και να κάψεις θερμίδες.

Πηγή κεντρικής: pexels.com