Εσείς χρησιμοποιείτε προφυλακτικό;

Εσείς χρησιμοποιείτε προφυλακτικό;

Είναι η πιο σίγουρη μέθοδος αντισύλληψης αλλά και προστασίας από τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα. Χρειάζεστε κι άλλο επιχείρημα;

Οι λόγοι για τους οποίους, σήμερα, άνδρες και γυναίκες χρησιμοποιούν το προφυλακτικό είναι για αντισύλληψη, για να προστατευτούν από τα ΣΜΝ (Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα) αλλά και ως έξτρα προστασία σε συνδυασμό με άλλες μεθόδους αντισύλληψης. Όσο και αν σας φαίνεται δυσάρεστη η αίσθησή του και αμήχανη η στιγμή της διακοπής του πάθους για να το φορέσει το αγόρι της παρέας, βάλτε στο νου σας πως όλες οι μέθοδοι αντισύλληψης, συμπεριλαμβανομένης και της στείρωσης (ναι, ναι, καλά διαβάσατε και της στείρωσης) δεν σας προστατεύουν 100% από μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Όσο και αν προσέχετε ο μόνος τρόπος να πετύχετε την -σχεδόν- απόλυτη προστασία είναι να προσθέσετε σε αυτές ΚΑΙ ένα προφυλακτικό.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία ένας στους δύο σεξουαλικώς ενεργούς ενήλικες στον δυτικό κόσμο φέρουν κάποιο στέλεχος του ιού HPV (κονδυλώματα) και, το πιο τρομακτικό, είναι πως πολλοί από όσους νοσούν από κάποιο ΣΜΝ δεν το έχουν καν υπόψη τους. Στην Ελλάδα, επίσης, σύμφωνα με το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. (Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων) και την μελέτη του για HIV το 2010 δηλώθηκαν 519 νέα περιστατικά και ο συνολικός αριθμός των (δηλωθέντων) οροθετικών ατόμων για την χρονιά που πέρασε ανερχόταν σε 10.452. Και μιλάμε μόνο για HIV.

Όσον αφορά στα υπόλοιπα ΣΜΝ ούτε και από αυτά μπορείτε να προστατευτείτε 100% χρησιμοποιώντας προφυλακτικό, μα κινδυνεύετε σαφώς λιγότερο. Η μόνη σίγουρη μέθοδος, για να είμαστε ειλικρινείς, είναι η σεξουαλική αποχή αλλά δεν σας την συστήνουμε επ΄ουδενί λόγω. Οπότε προτείνουμε the next best thing που δεν είναι άλλο από το προφυλακτικό.

Τα νούμερα είναι πολύ μεγάλα για να παίζετε ένα είδος σεξουαλικής ρώσικης ρουλέτας και η υγεία σας πολύ σημαντική για να την θέτετε σε κίνδυνο. Αν διατηρείτε μονογαμική σχέση και έχετε διαπιστώσει πως είστε και οι δύο υγιείς, μετά από εξετάσεις, μπορείτε να αφήσετε στην άκρη το προφυλακτικό, αλλά, να θυμάστε, επίσης, πως καμία μα καμία μέθοδος αντισύλληψης δεν σας εξασφαλίζει 100% πως δεν θα βρεθείτε με μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Ούτε καν το προφυλακτικό. Απλώς αυξάνει τις πιθανότητες.