Πώς θα γίνεις πρωινός τύπος και θα ξυπνάς καθημερινά γεμάτη κέφι και όρεξη

Μαρία Ροδίτη
Πώς θα γίνεις πρωινός τύπος και θα ξυπνάς καθημερινά γεμάτη κέφι και όρεξη

Αν πατάς αναβολή στο ξυπνητήρι κάθε πρωί 2 και 3 φορές, ήρθε η ώρα να το σταματήσεις. Και να απολαμβάνεις το πρωινό σου ξύπνημα.

Πριν 5 χρόνια δεν μπορούσα να καταλάβω πώς υπάρχει κόσμος που ξυπνά με χαρά και κέφι αχάραγα, που δεν γκρινιάζει για το πρωινό ξύπνημα και δεν πατά 100 φορές αναβολή στο ξυπνητήρι. Μέχρι που… ξεκίνησα να δουλεύω και συνειδητοποίησα ότι ή θα γίνω πρωινός τύπος ή κάηκα.

Και τελικά έγινα πρωινός τύπος και το απολαμβάνω. Δεν θα σου πω ψέματα! Στις αρχές σιχτίριζα και ακόμα υπάρχουν φορές που ζορίζομαι. Αλλά το γεγονός ότι από το πρωί αδράττεις τη μέρα, ότι έχεις όλες τις ώρες μπροστά σου να κάνεις πολλά πράγματα και ότι βλέπεις το φως του ήλιου για περισσότερο ήταν δελεαστικά. Κι αν θες και εσύ να τα καταφέρεις, μπορείς! Αρκεί να ακολουθήσεις τα παρακάτω μυστικά. Το πρωί είναι πολύ πιο γλυκό κάποιες φορές από τη νύχτα.

4 τρόποι για να κάνεις το πρωινό ξύπνημα όσο πιο ανώδυνο γίνεται

Πώς θα γίνεις πρωινός τύπος σε 8 βήματα

Δημιούργησε ένα τελετουργικό που να σε κάνει να ανυπομονείς να ξυπνήσεις

Μήπως ένα φλιτζάνι καφέ με το αγαπημένο σου κέικ είναι ό,τι λαχταράς να απολαύσεις κάθε πρωί; Ή μια βόλτα με το κατοικίδιό σου στη γειτονιά πριν φύγεις για δουλειά; Σκέψου τι είναι αυτό που θα σε κάνει χαρούμενη με το που ξυπνήσεις το πρωί και αμέσως μόλις σηκωθείς στο κρεβάτι και κάν’το πράξη.

https://www.instagram.com/p/Cdf6fFQohns

Βελτίωσε την πρωινή σου ρουτίνα

Τι είναι αυτό που το πρωί σε ξενερώνει και σε χαλάει; Να πρέπει να τρέξεις να βάλεις βενζίνη στο αυτοκίνητο γιατί αλλιώς θα μείνεις στη μέση του δρόμου; Να ετοιμάσεις φαγητό για το μεσημέρι; Όλα αυτά μπορείς να τα κάνεις και αποβραδίς και το πρωί να μη χρειαστεί καν να τρέξεις.

Πέσε για ύπνο 5 λεπτά νωρίτερα κάθε βράδυ

Ο οργανισμός μας χρειάζεται καθημερινά 6-8 ώρες ύπνου. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κοιμάσαι νωρίς αν θες να ξυπνάς από τις 7 το πρωί, όμως ξέρω πως αυτό δεν είναι πάντα εύκολο. Λίγο scrolling στα social media, λίγο zapping στην τηλεόραση, περνάει η ώρα. Βάλε στόχο να κοιμάσαι 5 λεπτά νωρίτερα κάθε βράδυ και θα δεις με πόση ευκολία θα ξυπνάς το πρωί.

https://www.instagram.com/p/CSz3Ea9PxvJ

Καλημέρα με… φως

Το πρώτο βήμα με το που ξυπνήσεις είναι να κλείσεις το ξυπνητήρι, το δεύτερο είναι να ανοίξεις τα παντζούρια για να μπει στο δωμάτιο το φως του ήλιου. Έτσι και θα ξυπνήσεις για τα καλά, αλλά και με καλή διάθεση.

Κάνε το πρωινό ξύπνημα συνήθεια

Χρειάζεσαι χρόνο για να μάθεις να ξυπνάς νωρίς. Δεν είπε κανένας ότι είναι εύκολο πράγμα, ειδικά αν είσαι υπναρού. Γι’ αυτό – εκτός από τις καθημερινές- βάλε το ξυπνητήρι μία ώρα νωρίτερα από ό,τι ξυπνάς τα Σαββατοκύριακα. Μόνο έτσι θα μάθει ο οργανισμός σου και θα ξυπνάς πιο cool για τη δουλειά.

Συνέχισε στην gallery για να δεις κι άλλα 3 μυστικά που θα σε βοηθήσουν να γίνεις πρωινός τύπος.