Η αϋπνία, τα πολλά DIYs και 9 ακόμη λόγοι που η ρουτίνα ομορφιάς σου δεν έχει αποτέλεσμα

Μαρία Ροδίτη
Η αϋπνία, τα πολλά DIYs και 9 ακόμη λόγοι που η ρουτίνα ομορφιάς σου δεν έχει αποτέλεσμα

Δεν φταίνε τα προϊόντα που χρησιμοποιείς στη ρουτίνα ομορφιάς σου. Φταις εσύ και τα λάθη σου που σε κρατούν μακριά από ένα υπέροχο δέρμα.

Αν είσαι από τα κορίτσια που λατρεύουν το skincare, που είναι τακτικές με τη φροντίδα του δέρματός τους και δεν πάνε πουθενά χωρίς να βάλουν κρέμα και ορό προσώπου, είσαι πολύ φίλη μου. Όπως έχει συμβεί σε όλες, όμως, ίσως να έχει συμβεί και σε εσένα. Τι ακριβώς;

Να είσαι πολύ τακτική με τη ρουτίνα ομορφιάς σου, να μην παραλείπεις τίποτα, αλλά τελικά να μη βλέπεις κανένα αποτέλεσμα στο πρόσωπό σου. Να είναι, δηλαδή, σαν να μην φρόντισες ποτέ το δέρμα σου. Oops. Τι μπορεί να φταίει σε αυτή την περίπτωση; Το λάθος είναι δικό σου και μπορεί να μην είναι μόνο ένα, αλλά περισσότερα. Για… δες παρακάτω τι λάθη μπορεί να έχεις κάνει και τελικά η skincare routine σου δεν έχει αποτέλεσμα.

Αν έχεις ευαίσθητο δέρμα 4 βήματα αρκούν στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς σου

Οι λόγοι που η ρουτίνα ομορφιάς σου δεν «λειτουργεί» πια

Δεν γνωρίζεις τον τύπο δέρματός σου

Αν δεν γνωρίζεις τον τύπο δέρματός σου, είναι λογικό να χρησιμοποιείς τα λάθος skincare προϊόντα και άρα να μη βλέπεις αποτέλεσμα. Ας πούμε, όμως, 2 πράγματα για τους τύπους δέρματος, που είναι το ξηρό, το μεικτό, το λιπαρό, το ευαίσθητο και το κανονικό.

skincare.jpg

Ο τύπος δέρματος καθορίζεται από γενετικά στοιχεία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να αλλάξει με την πάροδο του χρόνου λόγω των καιρικών συνθηκών, των ρύπων ή των συνηθειών καθαρισμού που έχεις υιοθετήσει. Αυτό μπορεί να είναι καλό ή κακό, ανάλογα με τον τύπο δέρματος που έχεις. Γι' αυτό δεν πρέπει να υποθέσεις ότι μόνο και μόνο επειδή είχες έναν συγκεκριμένο τύπο δέρματος στην εφηβεία, τον ίδιο τύπο θα έχεις και αργότερα, στην ενήλικη ζωή σου. Αυτά αλλάζουν.

Πλένεις υπερβολικά και πολύ συχνά το πρόσωπο

Ναι, ο καθαρισμός προσώπου είναι must για να έχεις υγιή επιδερμίδα, αλλά μην το παρακάνεις. Πρωί και βράδυ χρειάζεται μόνο να πλένεις το πρόσωπο. Αν το κάνεις πάνω από 2 φορές τη μέρα, μόνο κακό θα προκαλέσεις στην επιδερμίδα σου.

Το παρακάνεις με την απολέπιση

2 φορές την εβδομάδα είναι μια καλή συχνότητα να απολεπίζεις το πρόσωπό σου. Περισσότερο δεν χρειάζεται, διότι θα καταλήξεις να αφυδατώσεις την επιδερμίδα, αλλά και να μη λειτουργεί η ρουτίνα ομορφιάς σου.

Κοιμάσαι χωρίς να έχεις ξεβαφτεί

Μέγα λάθος! Αν κοιμάσαι με μακιγιάζ, επιβαρύνεις το δέρμα σου, δεν το αφήνεις να «αναπνεύσει» και επιταχύνεις την εμφάνιση ρυτίδων. Άσε που έχοντας αυτή τη συνήθεια, μετά η ρουτίνα ομορφιάς σου δεν θα έχει και κανένα απολύτως νόημα.

routina_omorfias.jpg

Χρησιμοποιείς πάρα πολλά προϊόντα

Less is more σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς σου. Να το θυμάσαι αυτό, γιατί ισχύει απόλυτα και για τη ρουτίνα ομορφιάς. Αν χρησιμοποιείς κρέμα, ορό, booster και χίλια δυο πράγματα, αποτέλεσμα δεν θα δεις. Περιορίσου σε βασικά και δραστικά items, που θα μεταμορφώσουν την επιδερμίδα σου.

Το δέρμα σου έχει καταστραφεί από τον ήλιο

Αν το καλοκαίρι το παράκανες με την ηλιοθεραπεία, κάηκες ξανά και ξανά και τώρα δεν φοράς αντηλιακό… ε, δεν σου φταίει κανένας. Πώς θες να «δουλέψει» η ρουτίνα ομορφιάς σου, αν εσύ δεν προστατεύεις το δέρμα σου; Βάλε ASAP το αντηλιακό στην καθημερινή skincare routine σου και από εκεί και πέρα θα αρχίσεις να βλέπεις αποτέλεσμα.

Συνέχισε στην gallery για να δεις κι άλλους λόγους για τους οποίους η ρουτίνα ομορφιάς σου δεν έχει πια αποτέλεσμα.