Μπαμπά, είσαι η καλύτερη μαμά

Μπαμπά, είσαι η καλύτερη μαμά

Θα μπορούσε να αναφωνήσει ένα βρέφος αν ήξερε να μιλά.

Και αυτό γιατί πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου Northwestern έδειξε πως οι άνδρες είναι οι πιο κατάλληλοι και οι πιο τρυφεροί όσον αφορά στη φροντίδα των παιδιών τους, αντίθετα με όσα πιστεύαμε έως τώρα.

Αυτό που συμβαίνει είναι πως τα επίπεδα της τεστοστερόνης, της ορμόνης που συνδέεται άμεσα με την σεξουαλική ορμή, πέφτουν κατακόρυφα όταν κάποιος γίνεται πατέρας και, έτσι, αφού δεν έχει πλέον όρεξη για σεξ είναι αφοσιωμένος στην οικογένειά του.

Στην έρευνα πήραν μέρος 624 νεαροί άνδρες έως 26 ετών, πριν και αφού έγιναν μπαμπάδες. Οι εργαστηριακές μελέτες καθώς οι μπαμπάδες ασχολούνταν με τα βρέφη τους έδειξαν πως τα επίπεδα της τεστοστερόνης έπεφταν εξαιρετικά χαμηλά, ειδικά, δε τις πρώτες 30 μέρες που φρόντιζαν τα νεογνά τους. Επίσης, όσοι ασχολούνταν περισσότερο με τη φροντίδα των μωρών τους, είχαν χαμηλότερη ποσότητα τεστοστερόνης στο αίμα τους.

Οι βιολόγοι θεωρούν εντελώς φυσιολογικό αυτόν τον ορμονικό ευνουχισμό αφού η σοφή φύση κάπως έπρεπε να φροντίσει ώστε τα μωρά να μη μένουν αβοήθητα και, έτσι, φρόντισε να προγραμματίσει και τους άρρενες για τη συμμετοχή τους στη νέα ζωή. Και η έρευνα αυτή αποδεικνύει πως η φύση έχει κάνει πολύ καλά τη δουλειά της.