7 συμβουλές για να αγαπήσεις τον χειμώνα- Κι ας νυχτώνει νωρίς κι ας κάνει κρύο

7 συμβουλές για να αγαπήσεις τον χειμώνα- Κι ας νυχτώνει νωρίς κι ας κάνει κρύο

Βρήκαμε μερικούς από τους καλύτερους λόγους για να απολαύσεις στο έπακρο τη σεζόν.

Ο χειμώνας είναι επισήμως εδώ και η αντίστροφη μέτρηση για τα φετινά Χριστούγεννα έχει ήδη ξεκινήσει. Δεν χρειάζεται να βλέπεις παντού χιονισμένους δρόμους και βροχές για να συνειδητοποιήσεις ότι αυτή είναι η πιο κρύα αλλά και cozy εποχή. Η διάθεσή μας έχει αλλάξει αισθητά ενώ το ντύσιμό μας αναγκαστικά προσαρμόζεται στις καιρικές συνθήκες.

Πολλές είναι εκείνες που δεν θέλουν καθόλου τον χειμώνα και θεωρούν ότι είναι μία εποχή που δεν τους επιτρέπει να κάνουν όλα όσα θα ήθελαν. Κακά τα ψέματα, σε όλες μας έχει τύχει να προσπαθούν να ισορροπήσουν σε ψηλοτάκουνα ενώ βρέχει καταρρακτωδώς ή να θέλουν να φορέσουν το αγαπημένο τους mini φόρεμα όταν έξω το κρύο «θερίζει».

Σαν γνήσιες λάτρεις του χειμώνα έχουμε συγκεντρώσει μερικούς από τους λόγους που θα σε κάνουν να δεις με άλλο μάτι αυτή την εποχή, και να περάσεις όσο πιο όμορφα και ανέμελα γίνεται.

7 λόγοι για να αγαπήσεις τον χειμώνα

1) Ο ύπνος είναι ο καλύτερός σου φίλος

Κατά τους χειμερινούς μήνες μπορεί να διαπιστώσεις ότι το σώμα σου χρειάζεται περισσότερο ύπνο λόγω της έλλειψης ηλιακού φωτός. Αυτό δεν είναι καθόλου αρνητικό ίσα ίσα, λίγες ώρες παραπάνω ύπνου καθημερινά θα σε αναζωογονήσουν.

2) Γίνε ο masterchef που πάντα ονειρευόσουν

Δεν υπάρχει καλύτερη περίοδος από τον χειμώνα για παρασκευή γλυκών (ή και αλμυρών) πιάτων τα οποία θα απολαύσεις δίπλα στο τζάκι με φίλους.

3) Άνετα ρούχα

Κασκόλ, μάλλινες ζακέτες, πλεκτά και ζεστά παλτό βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και αποτελούν αναπόσπαστα items της γκαρνταρόμπας μας.

4) Απόλαυσε την αδράνεια

Τις πολύ κρύες ημέρες δεν υπάρχει κανένας λόγος να βγεις εκτός σπιτιού αν δεν έχεις την όρεξη να το κάνεις. Φόρεσε τις πιο ζεστές σου κάλτσες, φτιάξε ένα ζεστό ρόφημα και «λιώσε» στον καναπέ βλέποντας αγαπημένες σειρές.

5) Χειμερινές εξορμήσεις

Καλές οι καλοκαιρινές διακοπές αλλά σαν τα χειμερινά ταξίδια, δεν έχει. Εκμεταλλεύσου στο έπακρο τα ΣΚ της σεζόν για να πας για σκι με φίλες ή να επισκεφθείς κάποιον αγαπημένο προορισμό.

Τρόπος του λέγειν: Πώς οι λέξεις που επιλέγουμε διαμορφώνουν τη ζωή μας

6) Θέσε στόχους

Λίγο πριν την εκπνοή του έτους, κατέγραψε τους στόχους της νέας χρονιάς σε μια ατζέντα ή ένα τετράδιο.

7) Χριστούγεννα

Υπάρχει ωραιότερη περίοδος από αυτή; Όχι βέβαια. Αν λοιπόν εξακολουθείς να ψάχνεις λόγους για να αγαπήσεις τον χειμώνα, μόλις βρήκες έναν από τους πιο σημαντικούς.

Πηγή κεντρικής: pexels.com