Είναι τα κινητά τηλέφωνα καρκινογόνα;

Είναι τα κινητά τηλέφωνα καρκινογόνα;

Ακόμη οι επιστήμονες δεν έχουν καταλήξει, όμως, εσείς μπορείτε να προφυλαχθείτε όσο μπορείτε.

Από τότε που η τεχνολογία εισέβαλε στη ζωή μας για τα καλά, όλο και περισσότερες μελέτες γίνονται για το κατά πόσο επιβαρύνει η χρήση των επιτευγμάτων της την ανθρώπινη υγεία. Και ποιο είναι το θαύμα της τεχνολογίας που χρησιμοποιούμε περισσότερο απ' όλα;

Μα φυσικά το κινητό τηλέφωνο, οι ραδιοσυχνότητες του οποίου σύμφωνα με μια επίσημη ανακοίνωση του Οργανισμού Παγκόσμιας Υγείας συμπεριλήφθησαν –μαζί με τον καφέ και τα αέρια των εξατμίσεων- στην κατηγορία των «πιθανώς καρκινογόνων» για τον ανθρώπινο οργανισμό. Όμως, καθώς ακόμη δεν υπάρχει απόλυτα θετική ή αρνητική απάντηση για το αν η ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων οδηγεί σε καρκινογενέσεις ή όχι, η μόνη λύση είναι η πρόληψη.

Μπορείτε, λοιπόν, να προμηθευτείτε μια θήκη που περιορίζει την ακτινοβολία (είναι καλαίσθητες και όχι ιδιαίτερα ακριβές) και να ρίξετε μια ματιά στη λίστα με την ακτινοβολία που εκπέμπει η κάθε συσκευή. Επίσης χρησιμοποιήστε ως επί το πλείστον hands free και προτιμήστε το σταθερό σας για μεγάλης διάρκειας κλήσεις.