Τρεις τρόποι για καλύτερη υγιεινή στο γραφείο

Τρεις τρόποι για καλύτερη υγιεινή στο γραφείο

Κάθε μέρα περνάμε πολλές ώρες καθιστοί στο γραφείο ενώ δουλεύουμε, κάτι που είναι εξαιρετικά ανθυγιεινό, πόσο μάλλον όταν παράλληλα τρώμε. Οι παρακάτω τρεις τρόποι θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε υγιείς στο γραφείο χωρίς να ελαττώσετε την παραγωγικότητά σας:

1.Βουρτσίστε τα δόντια σας μετά τον πρωινό καφέ: Το πρωινό πλύσιμο των δοντιών δεν φτάνει. Πάρτε μαζί σας την οδοντόβουρτσα και μια οδοντόκρεμα για να πλύνετε τα δόντια σας μετά τον καφέ. Ο καφές, ειδικά σε στεγνό στόμα, δημιουργεί ένα «εχθρικό» περιβάλλον στο στόμα που κάνει τα δόντια εύθραυστα. Ιδανικά, βουρτσίστε τα και μετά τα γεύματα.
2.Συνηθίστε το περπάτημα: Ξεκλέψτε ένα τέταρτο με εικοσάλεπτο από τον χρόνο σας για να κάνετε ένα γρήγορο περπάτημα περιφερειακά του γραφείου, το οποίο θα σας βοηθήσει να πάρετε καθαρό αέρα, να γεμίσετε ενέργεια και να κάψετε θερμίδες. Αν δεν έχετε χρόνο, ανεβοκατεβείτε μερικές φορές τις σκάλες του κτηρίου.
3.Καθαρίστε το γραφείο σας: Κάθε πρωί με το που φτάνετε στη δουλειά, μάθετε να καθαρίζετε καλά το γραφείο σας πριν ξεκινήσετε τις εργασίες σας. Πάρτε μαζί σας υγρά, αντιβακτηριδιακά μαντηλάκια και καθαρίστε το τραπέζι και τα αντικείμενα που χρησιμοποιείτε κάθε μέρα, ώστε να αποφύγετε ανεπιθύμητες ιώσεις και κρυώματα.