Καρδιά και σοκολάτα: πόσο καλή σχέση έχουν;

Καρδιά και σοκολάτα: πόσο καλή σχέση έχουν;

Νέες έρευνες επιβεβαιώνουν την καλή σχέση της καρδιάς με την σοκολάτα και ορίζουν την απαιτούμενη ποσότητα για μια υγιή καρδιά.

Ότι η σοκολάτα κάνει καλό εν γένει στην υγεία, είχαμε αρχίσει να το συνειδητοποιούμε με όλο και περισσότερες έρευνες να αποδεικνύουν την θετική της επίδραση στον ανθρώπινο οργανισμό.

Μάλιστα, για να είμαστε πιο ακριβείς οι έρευνες αποθεώνουν το κακάο (πλούσιο σε φλαβονοειδή και θεοβρωμίνη) που περιέχεται στη σοκολάτα και για αυτό συνιστούν την κατανάλωση εκείνης με τουλάχιστον 70% περιεκτικότητα σε αυτό. Ποια είναι, όμως, η σχέση του κακάο, οπότε και της σοκολάτας, με την καρδιά;

Σύμφωνα με νέες έρευνες επιβεβαιώνεται πως το κακάο προκαλεί μικρή αύξηση της ροής του αίματος και διαστολή των αρτηριών με αποτέλεσμα μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακής θνησιμότητας. Και μάλιστα δεν χρειάζεται να φάτε μια ολόκληρη σοκολάτα για να πετύχετε το επιθυμητό. Μόλις 2 γραμμάρια κακάο (η ποσότητα που βρίσκεται σε δύο τετράγωνα σοκολάτας) την ημέρα είναι αρκετά για να μειώσετε τον κίνδυνο προβλημάτων στην καρδιά. Το μόνο που πρέπει να προσέξετε είναι να μείνετε στην «σκοτεινή» πλευρά της σοκολάτας με τουλάχιστον 70% περιεκτικότητα σε κακάο για maximum αποτελέσματα.