Η θέση του ύπνου επηρεάζει τη διάθεση

Η θέση του ύπνου επηρεάζει τη διάθεση

Αριστερά ή δεξιά; Μάθετε ποια είναι η σωστή θέση στο κρεβάτι που θα σας κάνει να ξυπνήσετε με ανεβασμένη διάθεση.

Όλοι θέλουμε να ξυπνάμε με καλή διάθεση και όρεξη για τη μέρα που ξεδιπλώνεται μπροστά μας, σωστά; Δεν είναι όμως λίγες οι φορές μέσα στην εβδομάδα που ξυπνάμε με νεύρα, κακή διάθεση και γενικότερα «στραβωμένοι», χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Χωρίς ιδιαίτερο λόγο; Όχι ακριβώς.

Σύμφωνα με μια μελέτη που έγινε πρόσφατα, η θέση που έχουμε κατά τη διάρκεια του ύπνου μπορεί να επηρεάσει τη διάθεσή μας από τη στιγμή που θα ξυπνήσουμε μέχρι και όταν ξαναπέσουμε στο κρεβάτι στο τέλος της ημέρας. Η μελέτη αυτή έδειξε πως όσοι κοιμούνται στην αριστερή πλευρά του κρεβατιού ξυπνούν με καλύτερη διάθεση από αυτούς που κοιμούνται στην δεξιά.

Για την ακρίβεια, όσοι κοιμούνται στ' αριστερά, έχουν περισσότερη ενέργεια και ρυθμό όταν ξυπνούν, περισσότερη αισιοδοξία και μπορούν να διαχειριστούν όλες τους τις υποχρεώσεις μέσα στην ημέρα πολύ πιο εύκολα από αυτούς που κοιμούνται στα δεξιά. Η επίδραση αυτής της θέσης ύπνου δεν αντανακλάται μόνο μέσα στην ημέρα αλλά και σε όλη τη ζωή του ατόμου, καθώς φαίνεται πως οι «αριστεροί» αντιμετωπίζουν τη ζωή τους με θετική ματιά και ξέρουν να διαχειρίζονται το άγχος τους.

Τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης είναι, μεταξύ άλλων, και μια εξήγηση του γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν «δικές τους» θέσεις στο κρεβάτι και αρνούνται να αλλάξουν τη συνήθειά τους αυτή με τον σύντροφό τους.

Ωστόσο, η μελέτη είχε καλά νέα και για αυτούς που κοιμούνται στην δεξιά πλευρά καθώς τα αποτελέσματα έδειξαν πως οι «δεξιοί» τείνουν να παίρνουν περισσότερα από τη ζωή τους σε σχέση με αυτούς που κοιμούνται στα αριστερά τους.