Η ώρα της απόλυτης τρέλας για τις μητέρες

Η ώρα της απόλυτης τρέλας για τις μητέρες

Υπάρχει μια στιγμή της ημέρας που κάθε μητέρα φτάνει στα όριά της και οι επιστήμονες κατάφεραν να την εντοπίσουν.

Παιδιά, σκυλιά, γατιά, σύζυγοι, πεθερικά, καριέρα, σπίτι, μαγείρεμα, καθάρισμα, πλύσιμο, φίλες, υποχρεώσεις, λογαριασμοί, αυτά είναι μόνο μερικά από τα βασικά καθήκοντα της σύγχρονης μητέρας. Δεν ξέρω για εσάς αλλά εγώ πανικοβλήθηκα και μόνο που τα έγραψα.

Πότε όμως έρχεται εκείνη η στιγμή της ημέρας που μια γυναίκα απλώς «κλατάρει» από το στρες και την εξάντληση; Μια έρευνα που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στην Telegraph αποκάλυψε πως η ώρα της απόλυτης τρέλας για τις μητέρες, είναι στις 17.55.

Σύμφωνα με την έρευνα, στις έξι παρά πέντε είναι η ώρα που εκατομμύρια μανάδες ανά τον κόσμο βρίσκονται σε κατάσταση απόλυτου άγχους, καθώς ετοιμάζουν το φαγητό για την οικογένεια και παράλληλα «τρέχουν» στο μυαλό τους το πρόγραμμα της υπόλοιπης ημέρας.

Η δεύτερη πιο αγχωτική ώρα για τις μητέρες, σύμφωνα με την Telegraph, είναι η 19.15, όπου συνήθως οι μητέρες κάνουν μπάνιο στα μικρά τους. Όσο για την τρίτη στιγμή της ημέρας όπου κυριαρχεί το άγχος, είναι στις 20.45 όταν βάζουν τα παιδιά για ύπνο.

Η έρευνα περιλάμβανε 2.000 μητέρες από την Αγγλία, οι περισσότερες από τις οποίες αποκάλυψαν πως είναι εξαιρετικά δύσκολο να συγκρατήσεις τα συναισθήματά σου τις συγκεκριμένες ώρες. Επίσης, οι μισές μητέρες είπαν πως πολλές φορές τα παιδιά αρνιούνται να φάνε το φαγητό και προσπαθούν να σκεφτούν δεκάδες εναλλακτικές για να τα ικανοποιήσουν, κάτι που φυσικά επιβαρύνει την ψυχολογία τους.

Οι μητέρες στην έρευνα παραπονέθηκαν για τις δυσκολίες που έχει η συντήρηση μιας οικογένειας και πως πρόκειται για ένα «επάγγελμα» πολύ πιο δύσκολο και στρεσογόνο από τα κανονικά. Επίσης πολλές από αυτές εξομολογήθηκαν πως δύσκολα προλαβαίνουν να βρουν χρόνο για τους εαυτούς τους.

Μετά από αυτά τα αποτελέσματα, οι επιστήμονες συμβούλευσαν τις μητέρες πως πρέπει να χαλαρώνουν μία ώρα μέσα στην εβδομάδα. Ένα χαλαρωτικό μπάνιο, ένα ποτήρι κρασί, ένα καλό βιβλίο είναι η ιδανική παρέα εκείνη την ώρα, όσο θα έχουν αφήσει τα παιδιά με τον πατέρα τους.