Μάθετε μια ξένη γλώσσα και δυναμώστε τη μνήμη σας

Μάθετε μια ξένη γλώσσα και δυναμώστε τη μνήμη σας

Εκτός από το πρακτικό κομμάτι, η μάθηση μας ξένης γλώσσας μπορεί να κάνει θαύματα στη μνήμη μας.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κάνουμε τον εγκέφαλό μας να λειτουργεί στο βέλτιστο των δυνατοτήτων του. Ένας από αυτούς είναι οι ξένες γλώσσες.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η γνώση ξένων γλωσσών μπορεί να παρατείνει τη νεότητα του εγκεφάλου και, ως αποτέλεσμα, να βελτιώσει θεαματικά τη μνήμη μας. Αυτό το φαινόμενο παρατηρείται κυρίως στις γυναίκες, καθώς έρευνες έδειξαν πως όταν μια γυναίκα ξέρει καλά τουλάχιστον δύο ξένες γλώσσες, μπορεί να διατηρήσει ένα καθαρό μυαλό και μια εξαιρετική μνήμη μέχρι τα γεράματα.

Το γεγονός αυτό φαίνεται πως έχει να κάνει με το ότι ο γυναικείος εγκέφαλος επηρεάζεται περισσότερο από το στρες και, ως εκ τούτου, υπάρχει αύξηση στην αποτελεσματικότητα της λειτουργίας του.

Οι επιστήμονες επιβεβαίωσαν αυτή τη θεωρία, δίνοντας ως παράδειγμα τους κατοίκους μιας περιοχής της Νέας Γουινέας. Από αυτούς, όσοι μιλούσαν άπταιστα πολλές ξένες γλώσσες, από πέντε μέχρι δεκαπέντε, κατάφερναν σε αρκετά μεγάλη ηλικία να έχουν τη λειτουργία εγκεφάλου που έχουν άτομα 30 και 35 χρονών.