3 τρόποι να αντιμετωπίσετε το PMS

3 τρόποι να αντιμετωπίσετε το PMS

Μην αφήνετε το προεμμηνορρυσιακό σύνδρομο να σας ταλαιπωρεί

Αν κάθε φορά που έρχονται εκείνες οι μέρες του μήνα, ξέρετε πως θα περάσετε (πολύ) δύσκολα, ρίξτε μια ματιά στις συμβουλές που δίνουν οι ειδικοί, οι οποίες θα σας βοηθήσουν να τις περάσετε πιο ανώδυνα:

1. Προσοχή στη διατροφή σας. Αποφύγετε τα αλμυρά που προκαλούν πρήξι, την καφείνη που μπορεί να σας κάνει πιο ευέξαπτη, το αλκοόλ που επιδεινώνει την κατάθλιψη και την υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης που διαταράσσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Ενισχύστε το πιάτο σας με φρούτα, λαχανικά, και προϊόντα ολικής αλέσεως,μια εβδομάδα πριν την έμμηνο ρύση.

2. Γυμνάζεστε συστηματικά, γιατί η άσκηση είναι ένα πολύ αποτελεσματικό αντίδοτο στο συμπτώματα του PMS τόσο τα σωματικά όσο και τα συναισθηματικά. Ακόμα και αν νιώθετε πως δεν έχετε ενέργεια, σηκωθείτε από τον καναπέ σας, πηγαίνετε στο γυμναστήριο και επιλέξτε μια ήπια μορφή άσκησης.

3. Προσπαθήστε να ελέγξετε το στρες σας, όσο είναι αυτο δυνατό, καθώς είναι γνωστό πως επιβαρύνει ιδιαίτερα την ένταση των συμπτωμάτων. Είναι πολύ σημαντικό να κοιμάστε και να ξεκουράζεστε. Όσο για το πώς μπορείτε να διαχειριστείτε το στρες, δοκιμάστε βαθιές ανάσες, μασάζ, διαλογισμό ή γιόγκα- ακόμα και μια έξοδο με φίλες, αν αυτό κάνει καλό στην ψυχολογία σας.