Kαλοκαιρινές αλλεργίες και τι πρέπει να προσέχετε

Γωγώ Φούντα
Kαλοκαιρινές αλλεργίες και τι πρέπει να προσέχετε

Δυστυχώς δεν κάνουν την εμφάνισή τους μόνο την άνοιξη

Mπορεί η άνοιξη είναι γνωστή για την έξαρση των αλλεργιών που τη συνοδεύει, αλλά δυστυχώς και το καλοκαίρι δεν πάει πίσω. Παρακάτω, σας έχουμε τα κυριότερα αίτια των αλλεργιών, τρόπους να τις αναγνωρίσετε αλλά και να τις αντιμετωπίσετε.

Οι αλλεργίες του καλοκαιριού συνήθως προκαλούνται από:

Τον ήλιο: Συνήθως λόγω της ηλιοθεπαρείας αλλά και ακόμα και όταν είμαστε μέσα στη θάλασσα και γενικότερα όπου υπάρχει μεγάλη ηλιοφάνεια. Εμφανίζεται στα σημεία του σώματος τα οποία μένουν ακάλυπτα.

Τη ζέστη: Όπως είναι φυσικό από τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού αλλά και ακόμα και το χειμώνα όταν βρισκόμαστε σε χώρο με πολύ υψηλή θερμοκρασία (αν για παράδειγμα τα καλοριφέρ είναι πολύ δυνατά ).

Aπό το κρύο: Μπορεί να μας απασχολεί πιο πολύ το χειμώνα, αλλά επειδή συνήθως το σώμα είναι καλυμμένο με πολλά ρούχα, είναι πιο σπάνια. Αντιθέτως το καλοκαίρι εμφανίζεται συχνότερα κυρίως λόγω της παγωμένης θάλασσας με την οποία έρχεται σε επαφή το σώμα.

Από το νερό: Ευτυχώς η συγκεριμένη αλλεργία είναι πολύ σπάνια καθώς συνεπάγεται ότι το άτομο δεν μπορεί να έρθει σε καμία επαφή με το νερό.

Πώς θα τις αναγνωρίσετε:

Οι αλλεργίες αυτές εκδηλώνονται με φαγούρα, κοκκινίλα και εξανθήματα. Συνήθως εξαπλώνονται σε όλο το σώμα ενώ σε πιο σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσουν αναπνευστικά και καρδιαγγειακά συμπτώματα και τότε χρήζουν οπωσδήποτε ιατρικής παρέμβασης.

Αντιμετώπιση:

Ανάλογα με την έκταση των συμπτωμάτων, έχουμε και την ανάλογη θεραπεία. Γενικότερα, αν είναι ελαφριάς μορφής πιθανότατα να μη χρειαστεί καν να πάρουμε κάποιο φάρμακο, ενώ συνήθως χορηγούνται αντιισταμινικά. Φυσικά πολύ σημαντικό ρόλο παίζει και η πρόληψη γι' αυτό καλύτερα να αποφεύγουμε τις αιτίες που προκαλούν τις αλλεργίες.

Διαβάστε επίσης:

Πως να βάλετε τέλος στην κακή αναπνοή μια για πάντα

Δυσκοιλιότητα: Ιδίως στις διακοπές δεν λέει!