Πώς η ασπιρίνη καταπολεμά τον καρκίνο

Πώς η ασπιρίνη καταπολεμά τον καρκίνο

Μία ημερήσια δόση μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εκδήλωσης της επάρρατης νόσου

Είναι γνωστό ότι οι γιατροί συνιστούν στους καρδιοπαθείς μία ασπιρίνη την ημέρα, προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος εμφράγματος. Τρεις έρευνες που κυκλοφόρησαν πρόσφατα στις Η.Π.Α. Υποστηρίζουν ότι το θαυματουργό χάπι μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο παρουσίασης καρκίνου.

Τα αποτελέσματα των ερευνών δημοσιεύτηκαν στην ιατρική ημερίδα The Lancet. Σύμφωνα με την μία, οι ασθενείς, μετά από τρία χρόνια καθημερινής λήψης ασπιρίνης, έχουν 25% μικρότερες πιθανότητες να νοσήσουν, ενώ μετά από πέντε χρόνια λήψης, οι πιθανότητες αυξάνονται σε 37%.

Οι άλλες δύο έρευνες υποστηρίζουν ότι η καθημερινή λήψη του φαρμάκου εμποδίζει την ανάπτυξη αλλά και τις μεταστάσεις του καρκίνου, ενώ μειώνει τον κίνδυνο θανάτου από επιθετικές μορφές καρκίνου όπως των πνευμόνων και του προστάτη, κατά 35%. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι όπως η ασπιρίνη είναι ωφέλιμη προς του καρδιοπαθείς -αραιώνει τη σύσταση του αίματος, εμποδίζοντάς το να συσσωρεύεται σε φραγμένες αρτηρίες-, προλαμβάνει τα αιμοπετάλια, ώστε να μην εξαπλωθούν τα καρκινικά κύτταρα σε όλο το σώμα.

Φυσικά, επειδή η λήψη φαρμάκων δεν πρέπει να γίνεται χωρίς την σύμφωνη γνώμη των γιατρών, η άποψη του προσωπικού μας γιατρού είναι απαραίτητη προτού πάρουμε οποιαδήποτε απόφαση. Άλλωστε και η ημερήσια λήψη ασπιρίνης μπορεί, σε συγκεκριμένους οργανισμούς, να επιφέρει κινδύνους.

Διαβάστε ακόμα:
Πώς η έλλειψη ύπνου συνδέεται με τον καρκίνο του μαστού
Είστε σίγουροι πως πλένετε σωστά τα χέρια σας;
Ολοένα και περισσότερα κρούσματα καρκίνου του μαστού σε γυναίκες που εργάζονται νύχτα!