Τips για... καλή καρδιά

Γωγώ Φούντα
Τips για... καλή καρδιά

Απλές καθημερινές συμβουλές για να βελτιώσετε την υγεία της καρδιάς σας...

H καρδιά είναι το σημαντικότερο όργανο του οργανισμού μας και γι' αυτό θα πρέπει να την προστατεύουμε όσο περισσότερο μπορούμε. Παρακάτω, σας έχουμε 5 απλά και καθημερινά tips τα οποία θα σας βοηθήσουν να ενισχύσετε την υγεία της και να τη θωρακίσετε από διάφορες παθήσεις...

1. Kόψτε το κάπνισμα: Tο κάπνισμα ως γνωστόν, επιβαρύνει γενικότερα τον οργανισμό ενώ αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης στεφανιαίας νόσου. Επιπλέον, οι καπνιστές είναι 6 φορές πιο επιρρεπείς στην εμφάνιση εμφράγματος του μυοκαρδίου.

2. Ρυθμίστε τη χοληστερόλη σας: Προτιμήστε ψάρια και τρόφιμα χαμηλά σε λιπαρά ενώ μην αμελείτε τις εξετάσεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

3. Ρίξτε την αρτηριακή σας πίεση: To μυστικό είναι η αποφυγή των αλάτων. Οπότε μειώστε τα αλμυρά που καταναλώνετε και θα δείτε θαύματα.

4. Γυμναστείτε: Αρκούν 20 λεπτά περπάτημα ημερησίως για να περιορίσετε τον κίνδυνο εμφράγματος του μυοκαρδίου μέχρι και 30-50%.

5. Eλέγξτε το βάρος σας: Αποτελεί ικανή και αναγκαία προυπόθεση μακροζωίας. Παράλληλα μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης στεφανιαίας νόσου και σακχαρώδους διαβήτη.

Διαβάστε επίσης:

Γιατί πολλές γυναίκες δεν επισκέπτονται το γυναικολόγο για Test ΠΑΠ;

Τips για να θωρακίσετε τον οργανισμό σας