Ακάρεα: Ο αόρατος εχθρός

Ακάρεα: Ο αόρατος εχθρός

Ξεσκονίστε καλά για να τα αντιμετωπίσετε

Αν και μικροσκοπικά, τα ακάρεα βρίσκονται στο σπίτι μας και μπορούν να προκαλέσουν πολλά προβλήματα στην υγεία μας, κυρίως αλλεργικής φύσης.

Επειδή μεταφέρονται μέσω του αέρα τα εισπνέουμε και, με αυτό τον τρόπο, επηρεάζουν ανώτερο και κατώτερο αναπνευστικό σύστημα, προκαλώντας από «αθώα» συμπτώματα, όπως φτέρνισμα, καταρροή, μπούκωμα, έως και αλλεργικό άσθμα, συμπτώματα του οποίου είναι η δύσπνοια, ο βήχας, ή ο συριγμός στην αναπνοή. Ακόμα, μπορούν να επηρεάσουν τα μάτια μας, που μπορεί να εκδηλώσουν επιπεφυκίτισα, ερυθρότητα ή και φαγούρα.

Είναι πολύ σημαντικό να τα προλάβουμε αφού, λόγω του μικροσκοπικού μεγέθους τους, δεν μπορούμε να τα δούμε. Καταλυτικοί παράγοντες στην πρόληψη από τα ακάρεα είναι το ξεσκόνισμα αλλά και ο καθημερινός αερισμός του σπιτιού, κυρίως των υπνοδωματίων και των κλινοσκεπασμάτων. Εάν είναι δυνατόν, φροντίστε να διατηρείτε σταθερή την θερμοκρασία του σπιτιού, στους 20 βαθμούς, αλλά και να πλένετε συχνά τις κουρτίνες σας. Μην ξεχνάτε να αλλάζετε τις μαξιλαροθήκες σας ειδικά, αλλά και τα σεντόνια σας, μία φορά την εβδομάδα και, καλό είναι, να περιορίσετε τα φυτά εσωτερικού χώρου, και ειδικά τα πλατύφυλλα, γιατί μαζεύεται σκόνη στα φύλλα τους.

Διαβάστε ακόμα:
Διώξτε τον πυρετό σε 3 βήματα
Χρήσιμες συμβουλές για να έχουμε πάντα υγιή δόντια
Ποδήλατο: ποια είναι η ιδανική στάση για τα μέγιστα ευεργετικά αποτελέσματα;