Οκτώβριος - Παγκόσμιος μήνας κατά του Καρκίνου του Μαστού: Εξέταση στην ΟΡΘΟΒΙΟΤΙΚΗ με μόνο €20 για τις αναγνώστριες του Queen.gr!

Οκτώβριος - Παγκόσμιος μήνας κατά του Καρκίνου του Μαστού: Εξέταση στην ΟΡΘΟΒΙΟΤΙΚΗ με μόνο €20 για τις αναγνώστριες του Queen.gr!

Κλείστε το ραντεβού σας, πείτε πως είστε αναγνώστρια του Queen, εξεταστείτε με 20€ και μάθετε πως θα κάνετε την αυτοεξέτασή σας. Δεν υπάρχει κάτι πιο σημαντικό από εσάς!

Πιο συγκεκριμένα, η έγκαιρη διάγνωση επιτυγχάνεται με την αυτοεξέταση, τον υπέρηχο μαστού, την μαστογραφία και την κλινική εξέταση από ειδικό γιατρό.
Το υπερηχογράφημα μαστού ή υπέρηχος μαστού, όπως επίσης αποκαλείται συχνά, είναι μια εξέταση των μαστών με τη χρήση υπερηχητικών κυμάτων.
Το υπερηχογράφημα μαστού δημιουργεί επίσης μια εικόνα του εσωτερικού των μαστών, όχι με ακτίνες Χ όπως η μαστογραφία, αλλά με κύματα ήχου υψηλής συχνότητας (υπέρηχοι).
Το υπερηχογράφημα μαστού είναι μια συμπληρωματική εξέταση, που μπορεί να διαχωρίσει σε μεγάλο ποσοστό το είδος ενός όγκου, αν δηλαδή είναι κυστικό ή συμπαγές, και σε κάποιο βαθμό αν είναι καλοήθες ή κακοήθες.

Πως γίνεται το υπερηχογράφημα μαστού:

Υπερηχογράφημα Μαστού

Το υπερηχογράφημα γίνεται με τη χρήση του μηχανήματος υπερήχων, με κεφαλή κατάλληλη για τους μαστούς.
Ηεξεταζόμενηγυναίκαξαπλώνεισεύπτιαθέσηκαιτοποθετείταχέριαπίσωαπότοκεφάλιγιαμεγαλύτερηέκτασητωνμαστώνκαιλεμφαδένων. Τομηχάνηματότεαναπαράγειτηνανατομικήδομήτουμαστούαλλάκαιτηςπεριοχήςτηςμασχάληςσεμιαεικόναενόςμόνιτορ.
Το υπερηχογράφημα επιτρέπει να φανεί ολόκληρος ο μαστός και οι γύρω περιοχές του, και μάλιστα με μια εξέταση που είναι ανώδυνη, γρήγορη και χωρίς ακτινοβολία. Ωστόσο το υπερηχογράφημα μαστών πρέπει να γίνεται είτε από γυναικολόγο, είτε από ακτινολόγο που γνωρίζει καλά τη σύσταση και τις παθήσεις των μαστών.

Πότε συνιστάται το υπερηχογράφημα μαστού:
Η μέθοδος αυτή μπορεί να εφαρμοστεί συνδυαστικά με κλινική εξέταση: Σε γυναίκες κάτω των 35 ετών που θέλουν να ελέγξουν το στήθος τους χωρίς τη λήψη ακτινοβολίας, σε γυναίκες που πρόκειται να εγχειριστούν και χρειάζονται προ-εγχειρητικό εντοπισμό με υπερηχογραφική συμβολή και καθοδήγηση για το διαχωρισμό των κύστεων ή αδενωμάτων του μαστού από τους όγκους

Για επικοινωνία:

Ορθοβιοτική Ιατρική
Τηλ: 210 3230000
www.orthobiotiki.com