Test Παπ: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις και βασικοί λόγοι για να μην το παραλείπεις ποτέ!

Test Παπ: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις και βασικοί λόγοι για να μην το παραλείπεις ποτέ!

Γιατί η υγεία μας προέχει

Ο γυναικολόγος δεν είναι εχθρός μας. Αυτό πρέπει να το κατανοήσουν όλες οι γυναίκες και τα κορίτσια μικρής ηλικίας. Από τη στιγμή που ξεκινάει η σεξουαλική επαφή είναι απαραίτητο να τον επισκέπτεστε σε τακτά χρονικά διαστήματα.


Τι είναι όμως το τεστ Παπ και από ποιον ανακαλύφθηκε;
Η ανακάλυψη του τεστ Παπ ανήκει στον Έλληνα γιατρό και βιολόγο Γεώργιο Παπανικολάου.Το τεστ πρωτοεφαρμόστηκε το 1923 και από τότε εφαρμόζεται σε όλες τις γυναίκες ανα τον κόσμο, έχοντας σα σκοπό την έγκαιρη διάγνωση νεοπλασιών και τη σωτηρία των γυναικών από τη μάστιγα του καρκίνου. Το τεστ Παπ, είναι μια απλή κυτταρολογική εξέταση κατά την οποία ο γυναικολόγος εξετάζει τον τράχηλο της μήτρας. Στόχος του είναι να εξετάσει αν υπάρχουν μεταβολές στα κύτταρα που δεν οφείλονται σε ορμονικές αλλαγές ή στην ηλικία της γυναίκας. Η εξέταση δεν είναι ακριβή, είναι πολύ γρήγορη και φυσικά ανώδυνη. Θα πρέπει να επαναλαμβάνεται μία φορά το χρόνο, ώστε να προλαμβάνεται οποιαδήποτε ασθένεια, όπως για παράδειγμα: καρκίνο του τραχήλου και του κόλπου της μήτρας


Να θυμάστε όμως τα εξής: Θα πρέπει να απέχετε από τη σεξουαλική πράξη τουλάχιστον 2 με 3 μέρες από την ημέρα εξέτασης, γιατί κατά τη σεξουαλική πράξη δύναται να αλλοιωθούν τα κύτταρα ή να προκληθούν μικροτραυματισμοί.


Πότε πρέπει να κάνετε το πρώτο σας τεστ Παπ;
Το πρώτο τεστ Παπ πρέπει να το κάνετε 8 με 12 μήνες μετά την πρώτη σας σεξουαλική επαφή. Μην το παραλείπετε και μη φοβάστε το γυναικολόγο. Καλύτερα να προλάβετε κάτι παρά να μένετε στο σκοτάδι.


Γιατί είναι απαραίτητος ο έλεγχος;
Γιατί μέσω αυτού προστατευόμαστε από τον καρκίνο. Μέσα σε 12 μήνες, ένας υγιής οργανισμός με φυσιολογικά κύτταρα δε μπορεί να παρουσιάσει καρκινικά κύτταρα, καθώς αυτό χρειάζεται περισσότερο διάστημα. Όπως καταλαβαίνετε, αν ελέγχεστε κάθε χρόνο θα έχετε τον πλήρη έλεγχο της υγείας σας και θα προλάβετε το κακό στην αρχή του.


Επομένως κρατήστε το εξής: Κάθε χρόνο, κοντά στα γενέθλια σας κλείστε μια μέρα αφιερωμένη στην υγεία σας. Υπάρχει κάτι πιο σημαντικό από αυτό; Μην ξεχνάτε, Test Παπ ,λοιπόν, μία φορά το χρόνο.

Διαβάστε ακόμα:

Έξυπνα tips για να βελτιώσετε τη στάση του σώματός σας

Επιτρέπεται το sex κατά τη διάρκεια της περιόδου;

Αντιμικροβιακά βότανα: Μάθετε με ποια μπορείτε να γλιτώσετε τις ιώσεις