Βελτιώστε την υγεία σας με μικρές και μεγάλες απολαύσεις

Βελτιώστε την υγεία σας με μικρές και μεγάλες απολαύσεις

Καλή υγεία δεν σημαίνει μόνο στέρηση

Οι περισσότεροι έχουμε την εντύπωση πως προκειμένου να διατηρήσουμε μία καλή υγεία, πρέπει συνεχώς να αποφεύγουμε δραστηριότητες, τροφές, καταστάσεις. Κοινώς, να στερούμε αρκετές χαρές και απολαύσεις από την καθημερινότητά μας.

Αυτό ισχύει σε ό, τι μας βλάπτει. Υπάρχουν όμως απολαύσεις μεγάλες και μικρές που όχι μόνο δεν πρέπει να τις αποφεύγουμε αλλά καλό είναι να τις ενισχύουμε σε κάθε ευκαιρία. Ποιες είναι αυτές;

Το σεξ: Δρα ως αγχολυτικό, αντικαταθλιπτικό, ρίχνει την πίεση και δυναμώνει την καρδιά. Κάνοντας σεξ, γυμναζόμαστε και καίμε θερμίδες ενώ παράλληλα προστατευόμαστε από τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας οι γυναίκες και από τον προστάτη οι άντρες. Δεδομένου του ότι χρησιμοποιούμε τις απαραίτητες προφυλάξεις.

Ο ύπνος: Ξεκουράζει και 'αποτοξινώνει' αν θέλετε το νευρικό μας σύστημα. Μας δίνει ενέργεια και βοηθά στην ενίσχυση της μνήμης. Άνθρωποι που δεν κοιμούνται σωστά ή αρκετά κινδυνεύουν από κατάθλιψη και διαταραχές του σωματικού βάρους.

Η μουσική: Καταπολεμά το άγχος και μας ηρεμεί ακόμη και αν βιώνουμε δυνατό σωματικό πόνο. Η μουσική μπορεί ακόμη να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της υψηλής αρτηριακής πίεσης. Βοηθά στην συγκέντρωση και τη δημιουργικότητα, όπως και στη μνήμη.

Ο καφές: Όταν πίνεται σκέτος, χωρίς γάλα και ζάχαρη αποτελεί ισχυρό αντιοξειδωτικό ενώ αυξάνει το μεταβολισμό μας ιδίως πριν το γυμναστήριο. Τονώνει το ανοσοποιητικό και βελτιώνει τη μνήμη και τη συγκέντρωση. Δεν έχουν την ίδια επίδραση όλα τα είδη καφέ. Ο ελληνικός, ο αμερικάνικος/γαλλικός και ο espresso είναι οι καφέδες που έχουν καλύτερη δράση.

Η σοκολάτα: Δρα σαν ελαφρύ αντικαταθλιπτικό και θεωρείται αγχολυτικό. Έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε μαγνήσιο κάτι που σημαίνει έξτρα ενέργεια, ενώ ανεβάζει τη σεροτονίνη, δίνοντάς μας χαρά. Προτιμήστε τη μαύρη σοκολάτα.

Kρασί: Πάντα με μέτρο και το μέτρο λέει ένα ποτήρι την ημέρα, άντε δύο. Το κόκκινο κρασί περισσότερο από το λευκό βελτιώνει την βακτηριακή σύνθεση του εντέρου, χαμηλώνει την αρτηριακή πίεση και ελαττώνει τα επίπεδα μιας πρωτεΐνης που σχετίζεται με την φλεγμονή.

Το παιχνίδι: Παίξτε με τους φίλους και με τα παιδιά σας ή το σύντροφό σας. Παίξτε επιτραπέζια και παιχνίδια σκέψης και μην πείτε όχι σε ομαδικά παιχνίδια σε εξωτερικό χώρο. Αυξάνεται την κριτική σκέψη, την μνήμη, εξασκείτε την παρατηρητικότητά σας, αποβάλλετε το άγχος ενώ αποκτάτε ομαδικό πνεύμα.

Διαβάστε ακόμη:

Καρκίνος του μαστού: 5 συνήθειες που μπορούν να τον προλάβουν

Αποτελεί το σεξ, το μυστικό γιατρικό για τις ημικρανίες;