Ήρθε το "έξυπνο δόντι" που μαρτυρά τι πίνετε, τι τρώτε αλλά και πόσο καπνίζετε

Ήρθε το "έξυπνο δόντι" που μαρτυρά τι πίνετε, τι τρώτε αλλά και πόσο καπνίζετε

Όσο κι αν θέλετε να κρυφτείτε οι διατροφικές σας συνήθειες αποκαλύπτονται

Το "έξυπνο δόντι" είναι μια εφεύρεση- συσκευή που μοιάζει με δόντι και η οποία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από γιατρούς και οδοντιάτρους για να αξιολογήσουν τις συνήθειες του ασθενούς τους, το πόσο πίνουν, πόσο τρώνε, πόσο βήχουν και πόσο καπνίζουν.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι το "έξυπνο δόντι" θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από τους γιατρούς να παρακολουθούν αναπνευστικά προβλήματα ή να ελέγξουν αν όντως κάνουν δίαιτα και γιατί δεν μπορούν να χάσουν βάρος. Και για τους οδοντίατρους επίσης η συγκεκριμένη συσκευή, που μοιάζει με ένα κανονικό δόντι, μπορεί να φανεί χρήσιμη.

Όλα εξαρτώνται από το μάσημα και το πώς κινείται το σαγόνι. Ένα πρόγραμμα στον υπολογιστή καταγράφει τις πληροφορίες και τις επεξεργάζεται. Το κλειδί για την « έξυπνο δόντι» είναι ένα μικροσκοπικός αισθητήρας κίνησης που έχει το μέγεθος ενός νυχιού.

Οκτώ εθελοντές είχαν έναν αισθητήρα που συνδέονταν με τα δόντια τους , μαζί με λεπτά σύρματα που χρησιμοποιήθηκαν για να μεταφέρουν τις πληροφορίες στον υπολογιστή .Οι άνδρες και οι γυναίκες μετά έβηξαν για μισό λεπτό , ήπιαν ένα μπουκάλι νερό , μάσησαν τσίχλες και διάβασαν μια ιστορία δυνατά.

Όταν το πρόγραμμα του υπολογιστή ρυθμίστηκε να λάβει υπόψη τις ιδιορρυθμίες του κάθε ατόμου και αποδείχθηκε ότι ήταν ακριβές κατά 94% για το ποιές δραστηριότητες έκαναν .

Οι εφευρέτες του gadget , από το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Ταϊβάν , έχουν επίσης δημιουργήσει ένα αφαιρούμενο τεχνητό δόντι που περιέχει έναν αισθητήρα. Ελπίζουν, λοιπόν, το "έξυπνο δόντι" να είναι σε θέση να μεταδίδει ασύρματα τις πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν σε έναν υπολογιστή ή smartphone - καταργώντας τα καλώδια .

Το τεχνητό δόντι θα πρέπει να αφαιρείτε κάθε μέρα, ώστε να καθαρίζεται και η μπαταρία του να επαναφορτιστεί.

Διαβάστε επίσης:

Χαλάρωσε το στήθος μετά το θηλασμό: Υπάρχει λύση στην πλαστική χειρουργική;

vriskodoctor.gr: Ο Σεπτέμβρης ξεκινάει με Δωρεάν προληπτικό έλεγχο για τα παιδιά!