Νέο χάπι μπορεί να ληφθεί ένα μήνα μετά το σεξ σε περίπτωση ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης

Νέο χάπι μπορεί να ληφθεί  ένα μήνα μετά το σεξ σε περίπτωση ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης

Οι ακτιβιστές μιλούν για  « άμβλωση από την πίσω πόρτα»

Οι ερευνητές προτρέπουν τις φαρμακευτικές εταιρίες να δημιουργήσουν ένα αντισυλληπτικό χάπι που θα μπορούσε να αποτρέψει την εγκυμοσύνη μέχρι και ένα μήνα αργότερα. Με λίγα λόγια το χάπι αυτό θα είναι σε θέση να διαταράξει μια εγκυμοσύνη και να διαχωρίσει το ωράριο από το σπερματοζωάριο.

Ωστόσο, η δημιουργία ενός τέτοιου χαπιού έχει ήδη δημιουργήσει αντιδράσεις. Οι ακτιβιστές λένε πως αυτό θα μπορούσε πράγματι να αποτελέσει «άμβλωση από την πίσω πόρτα» - από τη στιγμή που μια γυναίκα θα διακόψει μόνη της την εγκυμοσύνη.

Ακαδημαϊκοί από τη Νέα Υόρκη και τη Σουηδία υποστηρίζουν ότι το χάπι αυτό θα μπορούσε να αποδειχθεί πολύ δημοφιλής μεταξύ των γυναικών .

Οι γυναίκες μπορούν να το πάρουν μόνο μερικές φορές το χρόνο, ανάλογα με το πόσο συχνά είχαν σεξουαλική επαφή χωρίς προφύλαξη και ταυτόχρονα θα απαιτούν λιγότερο σχεδιασμό.

Εμείς απλώς να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο πως, αν και αυτό το χάπι σίγουρα μπορεί να προσφέρει διέξοδο της τελευταίας στιγμής σε μια γυναίκα που δεν επιθυμεί να μείνει έγκυος, η καλύτερη λύση κατά τη γνώμη μας είναι να πάρει εξ αρχής τις κατάλληλες προφυλάξεις που ενδείκνυνται εδώ και χρόνια, κοινώς: προφυλακτικά, σπιράλ, αντισυλληπτικά χάπια ή έστω το χάπι της επόμενης ημέρας. Δεν παίζουμε με την υγεία μας κορίτσια, το ξέρουμε όλες αυτό.