Τετραπλασιάστηκε ο αριθμός των γυναικών που ζητούν μαστεκτομή μετά την αποκάλυψη της Angelina Jolie

Τετραπλασιάστηκε ο αριθμός των γυναικών που ζητούν μαστεκτομή μετά την αποκάλυψη της Angelina Jolie

Μια έρευνα που αποδεικνύει ότι μια μεγάλη star μπορεί να προσφέρει στο κοινό καλό

Φιλανθρωπικές οργανώσεις για τον καρκίνο του μαστού έχουν αναφέρει μια τεράστια αύξηση στις γυναίκες που πλέον ενημερώνονται σχετικά με τον καρκίνο του μαστού μετά την αφαίρεση μαστεκτομής που έκανε η Angelina Jolie προκειμένου να μειώσει τον κίνδυνο της εμφάνισης της νόσου .

Στοιχεία από το Cancer Research της Μ. Β δείχνουν ότι οι αριθμοί των κλήσεων τηλεφωνικών υπηρεσιών άμεσης βοήθειας έχουν αυξηθεί τέσσερις φορές , ενώ υπήρξε μια παρόμοια αύξηση επισκέψεων στην ιστοσελίδα της .

Η AngelinaJolie αποκάλυψε πως έκανε διπλή μαστεκτομή, τον Μάιο, μόλις έμαθε ότι κουβαλούσε το γονίδιο εκείνο που της έδινε 87% πιθανότητες να αναπτύξει καρκίνο του μαστού . Μάλιστα τότε είχε πει πως την απόφαση την πήρε για το καλό των οκτώ παιδιών της.

Σύμφωνα λοιπόν, με στοιχεία που συγκέντρωσε η Cancer Research της Μ. Β ο αριθμός των κλήσεων προς την τηλεφωνική γραμμή σχετικά με το οικογενειακό ιστορικό που σχετίζεται με τον καρκίνο του μαστού αυξήθηκε από 13% τον Απρίλιο σε 88% για το μήνα Μάιο .

Συνολικά 15,920 άνθρωποι πήγαν στις σελίδες του δικτυακού τόπου που περιέχει πληροφορίες για τον καρκίνο του μαστού την ημέρα της ανακοίνωσης Μις Τζολί .


Την ίδια ημέρα του προηγούμενου μήνα μόνο 3.659 άνθρωποι εξέτασαν αυτές τις σελίδες – παρατηρήθηκε τετραπλάσια αύξηση - και μόλις 4.796 επισκέφθηκαν την προηγούμενη ημέρα .

Οι γυναίκες με οικογενειακό ιστορικό καρκίνου του μαστού συμβουλεύονται να υποβληθούν σε γενετική εξέταση η οποία γίνεται μέσω μιας εξέτασης αίματος .

Ανάλογα με το αποτέλεσμα και τους κινδύνους τους, οι γυναίκες μπορούν να αποφασίσουν αν θα υποβληθούν σε μαστεκτομή. Μπορούν επίσης να λαμβάνουν φάρμακα για τη μείωση του κινδύνου.