Παγκόσμια Ημέρα Αντισύλληψης: Μάθετε όλες τις μεθόδους και διαλέξτε αυτή που σας ταιριάζει

Παγκόσμια Ημέρα Αντισύλληψης: Μάθετε όλες τις μεθόδους και διαλέξτε αυτή που σας ταιριάζει

Πείτε ναι στην αντισύλληψη

Η 26η Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Αντισύλληψης. Η προφύλαξη είναι πάρα πολύ σημαντική, καθώς προστατεύει από το φόβο ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης και επομένως μετέπειτα έκτρωσης. Επιπλέον, με μεθόδους όπως το προφυλακτικό, προστατεύουμε τον οργανισμό μας από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, καθώς και από την μάστιγα του AIDS.


Είναι πραγματικά θλιβερά τα στοιχεία ερευνών, οι οποίες αναφέρουν ότι από τις 208.000.000 εγκυμοσύνες (ετησίως), το 41% είναι ανεπιθύμητες Για ποιο λόγο, λοιπόν, να θέτουμε τον εαυτό μας σε κίνδυνο και να λέμε ναι στην άμβλωση, όταν υπάρχουν τόσες ,μέθοδοι αντισύλληψης; Πάμε να δούμε τις πιο δημοφιλείς:


1. Προφυλακτικό: H λεπτή μεμβράνη που φοριέται στο πέος, εμποδίζει την είσοδο των σπερματοζωαρίων στη μήτρα. Επιπλέον, αποτρέπει τη μετάδοση σεξουαλικών νοσημάτων καθώς και λειτουργεί ως ασπίδα από το Aids.
2. Κολπικό διάφραγμα: O ελαστικός δίσκος (σε σχήμα κυπέλλου) τοποθετείται μπροστά από τον τράχηλο της μήτρας πριν κάνετε σεξ και στη συνέχεια μπορείτε να τον αφαιρέσετε. Με αυτόν τον τρόπο εμποδίζεται η είσοδος των σπερματοζωαρίων στη μήτρα
3. Αντισυλληπτικά χάπια: Τα χάπια αυτά περιέχουν οιστρογόνο και προγεσταγόνο. Αυτό που πρέπει να κάνετε για να μην παράγονται ωάρια, είναι να παίρνετε ένα χάπι την ίδια ώρα κάθε μέρα, 21 ημέρες το μήνα. Να θυμάστε ότι τα διακόπτετε γιαμία εβδομάδα, ώστε να ακολουθήσει η περίοδος. Είναι η πλέον ασφαλής μέθοδος αντισύλληψης καθώς η αποτελεσματικότητά της αγγίζει το 99%. Προσοχή! Δεν σας παρέχει προφύλαξη από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα


4. Σπιράλ: Το σπιράλ είναι μια ραβδος σε σχήμα Τ, που το τοποθετεί ο γυναικολόγος στη μήτρα σας. Το σπιράλ, λοιπόν, εμποδίζει την εμφύτευση του εμβρύου στη μήτρα, προκαλώντας μικρές μυϊκές συσπάσεις. Έχει υψηλά ποσοστά επιτυχίας όσον αφορά την αντισύλληψη (97-99%), όμως έχετε κατά νου ότι η περίοδος μπορεί να γίνει αρκετά πιο βαριά και επώδυνη μετά την τοποθέτησή του.
5. Γυναικείο προφυλακτικό: Μοιάζει με το αντρικό, όμως τοποθετείται στον κόλπο της γυναίκας. Έχει καμπυλωτό σχήμα και είναι από καουτσούκ. Ο κόλπος καλύπτεται κι έτσι δεν εισέρχονται σπερματοζωάρια. Το γυναικείο προφυλακτικό δεν έχει έρθει ακόμα στην Ελλάδα

Πείτε ναι στην αντισύλληψη! Δεν υπάρχει κανένας λόγος στην εποχή της πληροφόρησης να καταφεύγουμε ακόμα στη λύση της άμβλωσης.