Το κόκκινο κρασί κάνει καλό στην υγεία μας

Το κόκκινο κρασί κάνει καλό στην υγεία μας

Τα οφέλη του αγαπημένου ποτού στον οργανισμό μας, μάς κάνουν να το αγαπάμε ακόμα περισσότερο

Οι περισσότεροι αγαπάμε το κόκκινο κρασί και, σύμφωνα με τους επιστήμονες, κάνουμε πολύ καλά, αφού πολύ συχνά, προκύπτουν και νέες έρευνες, που εκθειάζουν τα οφέλη που αυτό προσφέρει στην υγεία μας. Όπως συμβαίνει με τα πάντα, φυσικά, και αυτό θέλει το μέτρο στην κατανάλωσή του, αλλά δεν υπάρχει λόγος να αποκλείουμε ένα ποτηράκι από το αγαπημένο μας κρασί από την καθημερινότητά μας! Διαβάστε παρακάτω με ποιους τρόπους μπορεί να κάνει καλό στην υγεία μας.

1) Κάνει καλό στην καρδιά
Τα αντιοξειδωτικά που περιέχει, τα λεγόμενα φλαβονοειδή, έχει αποδειχτεί ότι μειώνουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων, αφού συμβάλλουν στην μείωση των επιπέδων της κακής χοληστερίνης (LDL) και αυξάνουν την παραγωγή της καλής χοληστερίνης. Τα κρασιά της ποικιλίας cabernet sauvignon είναι αυτά με την μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε φλαβονοειδή.

2) Μας θωρακίζει απέναντι στην κατάθλιψη
Μπορεί η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων αλκοόλ να συνδέεται με τις ψυχικές νόσους, αλλά ένα ποτήρι κόκκινο κρασί την ημέρα κάνει το ακριβώς αντίθετο. Πρόσφατη έρευνα απέδειξε ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν δύο με επτά μικρά ποτήρια την εβδομάδα έχουν μικρότερες πιθανότητες να υποφέρουν από κατάθλιψη από αυτούς που καταναλώνουν περισσότερο ή και λιγότερο.

3) Κάνει καλό στην λειτουργία του πεπτικού συστήματος
Η κατανάλωση κόκκινου κρασιού έχει αποδειχτεί ότι αυξάνει τα ποσοστά των καλών βακτηρίων στο στομάχι και το πεπτικό μας σύστημα.

4) Βοηθάει να χάσουμε βάρος
Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι το κόκκινο κρασί περιέχει την ουσία πισεατανόλη, η οποία μπλοκάρει τα λιπώδη κύτταρα να αναπτυχθούν και μπορεί να μας βοηθήσει να χάσουμε βάρος.

5) Βελτιώνει την μνήμη
Οι πολυφαινόλες, οι οποίες απαντώνται και στο τσάι, τους ξηρούς καρπούς, τα φρούτα του δάσους και το κακάο, βελτιώνουν την μνήμη μας και μειώνουν τις πιθανότητες εκδήλωσης Alzheimer.

Διαβάστε ακόμα:
Πονόλαιμος; Μάθετε τη μαγική συνταγή με... μουστάρδα που θα σας ανακουφίσει
Πώς να απαλλαγείτε από τον εφιάλτη της κακοσμίας του στόματος
Το πλύσιμο των χεριών μας κάνει πιο ευτυχισμένους