Οι άνδρες ή ο γυναίκες είναι πιο ξεχασιάρηδες;

Οι άνδρες ή ο γυναίκες είναι πιο ξεχασιάρηδες;

Η έρευνα αυτή μας λύνει πολλές απορίες

Αν ξεχνάει την επέτειο γνωριμίας, γάμου, αρραβώνα ή τα γενέθλιά σας μάλλον ζητάτε από τον σύντροφό σας πάρα πολλά αφού οι άνδρες, σύμφωνα και με έρευνα πια, είναι πιο αφηρημένοι από τις γυναίκες.

Νέα έρευνα δείχνει πως ανεξάρτητα την ηλικία του άνδρα είτε είναι 30 είτε 60 είναι πιο ξεχασιάρηδες από τις γυναίκες. Στην πραγματικότητα μέχρι και οι ερευνητές έμεινα έκπληκτοι από το πόσο αφηρημένοι είναι οι άνδρες.

Ο καθηγητής Holmen και η ομάδα του έθεσαν 9 ερωτήσεις σχετικά με το πόσο καλά θυμούνται ως μέρος μια μεγάλης μελέτης που έγινε στη Νορβηγία. Η μελέτη που ονομάζεται HUNT3 είναι μια από τις μεγαλύτερες στον τομέα της υγείας στην οποία συμμετείχαν 48.000 άνθρωποι.

Οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν πόσο συχνά είχαν προβλήματα να θυμηθούν πράγματα, να είχαν πρόβλημα στο να θυμηθούν ονόματα και ημερομηνίες, λεπτομέρειες από συνομιλίες αλλά και καταστάσεις που έγιναν πριν ένα χρόνο.

Οι άνδρες, λοιπόν, ανέφεραν περισσότερα προβλήματα στις 8 από τις 9 ερωτήσεις.Επίσης διαπιστώθηκε ότι οι άνθρωπο που είναι πιο μορφωμένοι ξεχνάνε λιγότερο σε αντίθεση με εκείνους που είναι λιγότερο μορφωμένοι.