6 τρικς για να απαλλαγείτε από τον πόνο!

Γωγώ Φούντα
6 τρικς για να απαλλαγείτε από τον πόνο!

Που καμία σχέση δεν έχουν με φάρμακα!

Σίγουρα ο πόνος δεν είναι ούτε ευχάριστος ούτε φυσικά και κάτι το οποίο επιδιώκουμε. Όπως υποθέτουμε γνωρίζετε, ο πόνος, οποιασδήποτε μορφής, εξαφανίζεται με τα φάρμακα, και ευτυχώς που υπάρχουν και αυτά στη ζωή μας! Ωστόσο, πριν καταφύγετε σε ένα χάπι, ή φαρμακευτική αγωγή, επειδή και η κατάχρηση δεν είναι το ζητούμενο, υπάρχουν κάποιοι τρόποι, και πιο συγκεκριμένα κάποια τρικς που μπορείτε να κάνετε, προκειμένου ο πόνος να μειωθεί και τελικά να εξαφανιστεί! Ρίξτε μια ματιά.

1. Φαντασιωθείτε: Μην πάει ο νους σας στο πονηρό! Επιστήμονες ανακάλυψαν, ότι και μόνο η σκέψη του αγαπημένου μας γλυκού ή φαγητού, είναι ικανή να μετριάσει τον πόνο και να μας ανακουφίσει σε μεγάλο βαθμό! Όπως καταλαβαίνετε, πρώτη στις προτιμήσεις ήρθε η σοκολάτα με τα ζυμαρικά και την πίτσα να ακολουθούν!

2. Αδιαφορείστε: Οι ειδικοί συνηθίζουν να λένε, ότι ο πόνος διατηρείται και τρέφεται από την ίδια μας την προσοχή. Δεν εννοούμε ότι θα πρέπει να αγνοείτε έναν πόνο, αλλά αν γνωρίζετε τι είναι, μπορείτε να τον παραμελήσετε και να κάνετε κάτι άλλο. Όσο λιγότερη προσοχή του δίνετε, τόσο πιο εύκολα εξαφανίζεται! Δείτε μία ταινία, διαβάστε ένα βιβλίο ή μιλήστε στο τηλέφωνο. Σύντομα θα πάρει το μήνυμα, ότι σας είναι... παγερά αδιάφορος!

3. Θετική σκέψη: Μπορεί να σας ακούγεται χαζό και παρωχημένο, αλλά η αλήθεια είναι ότι όντως πιάνει! Αν λοιπόν βάλετε σε λειτουργία τη θετική σας σκέψη τότε πολύ σύντομα θα νιώσετε καλύτερα γιατί πολύ απλά ο πόνος όταν συναντήσει αισιοδοξία... τα βρίσκει σκούρα!

4. Πάρτε μολύβι και χαρτί: Ναι καλά διαβάσατε! Νομίζετε ότι το ημερολόγιο που κρατούσατε ως παιδιά, ήταν αθώο και χαζούλι; Κι όμως, σύμφωνα με έρευνες, το να καταγράφουμε τις σκέψεις μας σε ένα χαρτί, όχι υπολογιστή, μπορεί να είναι ιδιαιτέρως ανακουφιστικό γιατί απλά τις βγάζουμε από μέσα μας. Αν το καλοσκεφτείς, βγάζει νόημα!

5. Η ώρα της δημιουργίας: Τι καλύτερο από το να ασχοληθείτε με κάτι όμορφο, δημιουργικό και καλλιτεχνικό. Σας αρέσει η ζωγραφική; Ζωγραφίστε! Σας αρέσουν τα λουλούδια; Πάρτε ένα μπουκέτο, περιποιηθείτε το και στολίστε το σπίτι σας. Ακόμα καλύτερα, αν έχετε παιδιά! Ξέρετε τι θαύματα μπορούν να κάνουν οι... πλαστελίνες και οι μαρκαδόροι;

6. Γελάστε: Ε ναι, το γέλιο φέρνει μακροζωία και είναι φυσικά καταπραϋντικό! Επιστήμονες, έβαλαν εθελοντές να βυθίσουν τα χέρια τους σε παγωμένο νερό, όχι και τόσο ευχάριστο, ενώ την ίδια στιγμή παρακολουθούσαν αστεία βίντεο! Ναι καλά μαντέψατε, ο πόνος μετριάστηκε σημαντικά!

Διαβάστε ακόμη:

«Χαρούμενα» πίσω δόντια, για πραγματικά λαμπερό χαμόγελο

«Έπιασα κάτι στο στήθος μου, είναι καρκίνος;»

Κι όμως, αυτή η κακή συνήθεια είναι χειρότερη για την υγεία μας από το κάπνισμα

DPG Network