Κλείστε τον διακόπτη του άγχους

Κλείστε τον διακόπτη του άγχους

Οι επιστήμονες βρήκαν τον τρόπο

Πρόσφατες μελέτες που έγιναν από ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ, έδειξαν πως υπάρχει ένα μέρος του εγκεφάλου που θα μπορούσε να λειτουργήσει σαν διακόπτης άγχους, που ανοίγει και κλείνει.

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν έπειτα από πειράματα και μελέτες που έκαναν σε ποντίκια. Οι ερευνητές διερεύνησαν μία καινούργια περιοχή στον εγκέφαλο των ποντικιών και παρατήρησαν πως όταν διέγειραν, με συχνότητα φωτός, ένα συγκεκριμένο κύκλωμα, αναστείλετε ο φόβος και η ανησυχία τους. Όταν τροφοδοτούσαν με ανασταλτική συχνότητα τον εγκέφαλο τους, γινόντουσαν πιο ανήσυχα.

Η μελέτες και ο πειραματισμός σε ποντίκια, έχει αποτελέσει πολύτιμο όπλο στις μελέτες νευροεπιστημόνων, για την βαθύτερη κατανόηση του ανθρώπινου εγκεφάλου. Ο τομέας της εστίασης στο μυαλό των ποντικιών, είναι σε μία περιοχή που λέγεται «αμυγδαλή», που έχει παρόμοια δομή με την «αμυγδαλή» στον ανθρώπινο εγκέφαλο.

Οι μελέτες αυτές έχουν πολύ μεγάλη σημασία για την υγεία μας, διότι το άγχος και το στρες είναι παράγοντες σε πολλές ψυχιατρικές διαταραχές και με παθολογικές προεκτάσεις.

DPG Network