Θάλασσα, ζέστη και περίοδος: Καταρρίπτουμε τον μεγαλύτερο μύθο του καλοκαιριού

Γωγώ Φούντα
Θάλασσα, ζέστη και περίοδος: Καταρρίπτουμε τον μεγαλύτερο μύθο του καλοκαιριού

Κακά τα ψέματα, ο μεγαλύτερος καλοκαιρινός βραχνάς για εμάς τα κορίτσια είναι φυσικά η περίοδός μας, και ο φόβος να κολυμπήσουμε ή να απολαύσουμε μία μέρα στην παραλία, τις συγκεκριμένες μέρες του μήνα! Ευτυχώς να λέτε, που υπάρχουν τα ταμπόν στη ζωή μας, η χρήση των οποίων θέλει προσοχή, και μας βοηθούν να αισθανόμαστε κάπως πιο άνετα με το μαγιό ή το παρεό μας.

Υπάρχει όμως μεγάλη μερίδα γυναικών, που πιστεύει ότι το κολύμπι κατά τη διάρκεια της περιόδου, μπορεί να προκαλέσει διακοπή της ροής και γενικότερα διαταραχές στον κύκλο, ενώ ο ήλιος και η ζέστη την αυξάνουν με αποτέλεσμα πολύ περισσότερο αίμα σε σχέση με άλλες φορές. Αλήθεια ή μύθος;

Σύμφωνα λοιπόν με ειδικούς, υπάρχει όντως πιθανότητα διακοπής της ροής, μετά τη βουτιά σας, ίσως και για μία ημέρα περίπου. Ωστόσο, και όπως συμβουλεύουν γυναικολόγοι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, καθώς το συγκεκριμένο φαινόμενο έχει να κάνει περισσότερο με τη σύσπαση των αγγείων. 'Οσον αφορά στη ζέστη και τον ήλιο, δεν υπάρχει καμία απολύτως επιστημονική απόδειξη, ότι αυξάνουν την ροή. Πολύ απλά, επειδή νιώθουμε ήδη δυσάρεστα, ενισχύεται η κακή μας διάθεση. Καλό θα ήταν να μην το παρακάνετε με την ηλιοθεραπεία, για να μη ζαλιστείτε κυρίως.

Διαβάστε ακόμη:

Το όπλο κατά της κατάθλιψης είναι στα χέρια σου και δεν το ξέρεις

Τι γίνεται όταν τα εμπόδια στο δρόμο για μια καλύτερη ζωή είναι πολλά και μας πνίγουν;