Δεν σε βοηθά η μνήμη σου; Βελτίωσέ τη με 6 απλά βήματα

Δεν σε βοηθά η μνήμη σου; Βελτίωσέ τη με 6 απλά βήματα

Για να σταματήσεις να έχεις πια μνήμη... χρυσόψαρου!

Μήπως ξεχνάς συνεχώς ονόματα, ημερομηνίες ή πρόσωπα; Μήπως ξεχνάς ακόμα και το τι έφαγες χθες; Όπως έχει διαπιστωθεί τα κενά μνήμης που κάποιες φορές έχουμε, ενδεχομένως δεν οφείλονται μόνο σε παθολογικά αίτια, αλλά και σε κακές συνήθειες που υιοθετούμε στην καθημερινότητά μας. Αν είσαι και εσύ ένας από τους πολλούς που αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα, τότε οι παρακάτω τρόποι μπορεί να σου φανούν χρήσιμοι ώστε να βελτιώσεις τη μνήμη σου στο πι και φι.


1.Προσπάθησε να εξασκείς συνεχώς το μυαλό σου
Όλα τα είδη πνευματικής άσκησης μπορούν να διατηρήσουν το μυαλό σου σε φόρμα. Βρες τους τρόπους που σου αρέσουν περισσότερο και παράλληλα διασκέδασέ το, όπως το να διαβάζεις βιβλία, να λύνεις σταυρόλεξα ή ακόμα και να ξεκινήσεις μια καινούρια δραστηριότητα. Μάθε ένα καινούριο μουσικό όργανο ή ξεκίνησε μια ξένη γλώσσα.


2.Κοινωνικοποιήσου εντονότερα
Το να συναναστρέφεσαι με νέους ανθρώπους και να συμμετέχεις σε διαφορετικές συζητήσεις σε κρατάει δραστήριο και το μυαλό σου βρίσκεται σε εγρήγορση. Γι' αυτό λοιπόν, μην διστάζεις να βγεις και να γνωρίσεις καινούρια άτομα που θα διευρύνουν τους πνευματικούς σου ορίζοντες.


3.Οργανώσου καλύτερα
Σύμφωνα με έρευνες, οι άνθρωποι έχουν την τάση να ξεχνούν εντονότερα όταν το σπίτι τους βρίσκεται σε ακαταστασία ή ακόμα και όταν δεν συνηθίζουν να σημειώνουν το πρόγραμμά τους. Κράτησε ημερολόγιο με τις σημαντικότερες συναντήσεις και υποχρεώσεις έτσι ώστε να μην ξεχνάς τίποτα. Παράλληλα, βρες συγκεκριμένες θέσεις για να τοποθετείς πράγματα που χάνεις συνεχώς όπως τα κλειδιά σου. Μετά από λίγο καιρό θα σου γίνει συνήθεια και δεν θα σε αγχώνει πλέον το γεγονός μήπως τα έχεις χάσει.


4.Γυμνάσου περισσότερο
Η τακτική σωματική άσκηση βελτιώνει τη ροή του αίματος σε όλο μας το σώμα άρα και στο μυαλό μας. Αυτό αποτελεί έναν από τους βασικότερους τρόπους να κρατάς το μυαλό σου σε φόρμα και να ξεχνάς λιγότερο. Προσπάθησε να γυμνάζεσαι μία με δύο ώρες την εβδομάδα, ενώ σε περίπτωση που η έντονη άσκηση σε κουράζει φρόντισε τουλάχιστον να κάνεις ένα γρήγορο περίπατο για 10 λεπτά κάθε μέρα.


5.Προσπάθησε να συγκεντρωθείς
Μην κάνεις το λάθος να ασχολείσαι με πολλά πράγματα ταυτόχρονα, αφού το μόνο θα καταφέρεις είναι να αποσπάσεις την προσοχή σου και τελικά να μην δώσεις ιδιαίτερη προσοχή σε κανένα. Επικεντρώσου περισσότερο σε όσα πρέπει να θυμάσαι γιατί ακόμα και αν δεν τα καταφέρεις, σίγουρα θα σου έρθει στο μυαλό κάτι σχετικό με αυτά.


6.Πρόσεχε τη διατροφή σου
Η υγιεινή διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη βελτίωση της μνήμης. Προσπάθησε να εμπλουτίσεις τη διατροφή σου με περισσότερα λαχανικά φρούτα και δημητριακά ολικής αλέσεως. Επίσης τα λευκά κρέατα και το ψάρι θα βοηθήσουν σημαντικά. Τέλος, πιες όσο περισσότερο νερό μπορείς και απόφυγε το αλκοόλ καθώς η υπερβολική κατανάλωσή του οδηγεί σε προβλήματα μνήμης.

Διαβάστε ακόμη:

Έρχεται καύσωνας: Τα απαραίτητα μέτρα που πρέπει να λάβετε

Διώξε το στρες με τη σκέψη σου!