Καλοκαίρι και περίοδος: 3 απορίες σας βρίσκουν απάντηση!

Καλοκαίρι και περίοδος: 3 απορίες σας βρίσκουν απάντηση!

Έχετε σίγουρα κι εσείς μία από αυτές τις απορίες

Το καλοκαίρι είναι εδώ. Οι θερμοκρασίες είναι πολύ υψηλές και κακά τα ψέματα, οι ημέρες που έχουμε περίοδο είναι μαρτυρικές. Επιτρέπεται να κάνουμε μπάνιο στη θάλασσα ενώ έχουμε περίοδο; Αυτή και δύο ακόμη βασικές απορίες σας θα απαντηθούν παρακάτω:

- Μπορώ να κάνω μπάνιο στη θάλασσα ενώ έχω περίοδο;

Aυτό είναι ένα καθαρά προσωπικό σας θέμα. Αν είσαστε εξοικιωμένες με τη χρήση ταμπόν, τότε μπορείτε να απολαύσετε τα μπάνια σας. Δεν υπάρχει κάποια έρευνα που να αποδεικνύει ότι το μπάνιο σας βλάπτει. Αυτό που θα πρέπει να προσέχετε είναι πώς τοποθετείτε το ταμπόν. Θα πρέπει να έχετε καλά πλυμένα χέρια και φυσικά να το αλλάζετε κάθε 2 ώρες. Τέλος, καλό θα ήταν να αποφεύγετε το κολύμπι τις δύο πρώτες ημέρες της περιόδου σας, μιας και η ροή είναι μεγάλη.

- Το κολύμπι κατά τη διάρκεια της περιόδου μπορεί να αυξήσει τον πόνο;

Η απάντηση είναι όχι. Όλοι οι γυναικολόγοι μας διαβεβαιώνουν για αυτό. Επίσης, δεν επηρεάζεται η γονιμότητά σας από το αν κάνετε μπάνια ή όχι κατά τη διάρκεια της περιόδου σας.

- Η έκθεση στον ήλιο αυξάνει την αιμορραγία;

Όχι, η έκθεση δεν αυξάνει την αιμορραγία, απλώς ο ήλιος και η αφόρητη ζέστη επηρεάζουν ακόμη περισσότερο τη διάθεσή σας.

Διαβάστε ακόμα

Οι 4 καθημερινές συνήθειες που μας κόβουν 10 χρόνια ζωής!