Έτσι θα ετοιμάσεις εύκολα φέτος τη λίστα με τα δώρα των γιορτών

Έτσι θα ετοιμάσεις εύκολα φέτος τη λίστα με τα δώρα των γιορτών

Αν είσαι και εσύ μία από εμάς, που ευχόμαστε η Παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς να είχε πάνω από 24 ώρες για να τα προλάβουμε όλα, τα βήματα που ακολουθούν είναι γραμμένα αποκλειστικά για σένα.

Αν πραγματικά απολαμβάνεις κάτι την περίοδο των Χριστουγέννων, αυτό είναι αναμφίβολα η ανταλλαγή δώρων με τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Είναι η χρονική περίοδος που σου δίνεται η αφορμή να τονίσεις με μία συμβολική κίνηση, με μία ζεστή χειρονομία πόσο ξεχωριστός είναι ο άλλος για σένα. Ωστόσο, παρότι είναι μία διαδικασία που κανονικά θα έπρεπε να φέρνει σε όλους χαρά, πολλούς τους πανικοβάλλει. Προσωπικά μου έρχονται αμέτρητες εικόνες απελπισίας με εμένα, απόγευμα 31ης Δεκέμβριου, να μπαινοβγαίνω αγχωμένη και φορτωμένη χάρτινες σακούλες από το ένα πολυκατάστημα στο άλλο, προσπαθώντας να βρω το κατάλληλο δώρο για όλους τους αγαπημένους μου.

Αν είσαι και εσύ μία από εμάς, που ευχόμαστε η Παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς να είχε πάνω από 24 ώρες για να τα προλάβουμε όλα, τα βήματα που ακολουθούν είναι γραμμένα αποκλειστικά για σένα. Ακολουθώντας τις συμβουλές μου, θα έχεις ξεμπερδέψει μία ώρα αρχύτερα με το άγχος των δώρων και αντί να τρέχεις από μαγαζί σε μαγαζί, θα χαλαρώνεις κάνοντας beauté σπίτι σου πριν το βραδινό ρεβεγιόν.

  1. Πάρε μολύβι και χαρτί και σχημάτισε τρεις κάθετες στήλες. Η πρώτη στήλη θα έχει τα ονόματα των προσώπων που θες να χαρίσεις δώρο, στη δεύτερη τι είναι αυτό που θα τους χαρίσεις και στην τρίτη, το κατάστημα από το οποίο μπορείς να το αγοράσεις.
  2. Ετοιμάζοντας αυτή τη λίστα, έστω δέκα με δώδεκα μέρες νωρίτερα, θα έχεις όλο το διαθέσιμο χρόνο να κάνεις μία έρευνα αγοράς ώστε να βρεις ένα δώρο ποιοτικό που θα το «αντέχει» η τσέπη σου.
  3. Αφού συμπληρώσεις τα ονόματα, προσπάθησε να θυμηθείς αν κάποιο από τα άτομα που έχεις καταγράψει στη λίστα σου ανέφερε στο παρελθόν πως ήθελε να αγοράσει κάτι. Θα γλιτώσεις ακόμη περισσότερο χρόνο και το δώρο σου σίγουρα θα «πιάσει» τόπο.
  4. Μην ξεχνάς πως τα δώρα που κάνουμε τα Χριστούγεννα είναι ως επί το πλείστων δώρα συμβολικά. Με άλλα λόγια δεν χρειάζεται να ξοδέψεις έναν ολόκληρο μισθό για να ευχαριστήσεις ή να εντυπωσιάσεις κάποιον. Η κίνηση από μόνη της είναι αρκετή.
  5. Προσπάθησε να «περιοριστείς» σε συγκεκριμένα μαγαζιά. Δεν είναι ανάγκη να τρέχεις από τη μία άκρη της πόλης στην άλλη για να καλύψεις τη λίστα. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι θα πάρεις παρόμοια δώρα σε όλους απλά επειδή είναι από το ίδιο μαγαζί.
  6. Αν ξεμείνεις από ιδέες, το αγαπημένο σου βιβλίο ή ένα μπουκάλι από το αγαπημένο σου κρασί, είναι πάντα μία έξυπνη λύση.
  7. Μερικές φορές ακόμη και μία κάρτα φτιαγμένη από τα… χεράκια σου με δύο τρυφερά λόγια στο εσωτερικό, είναι η καλύτερη ιδέα.

Extra tip: Αν κάποιος από αυτούς που περιλαμβάνει η λίστα σου έχουν κατοικίδιο, αγόρασε κάτι για τον τετράποδο φίλο του. Ο φίλος ή η φίλη σου θα το εκτιμήσει πολύ παραπάνω από το να έκανες κάποιο δώρο σε εκείνον.