Φτιάξε τις πιο όμορφες DIY κάρτες που θα συνοδέψουν τα δώρα σου

Φτιάξε τις πιο όμορφες DIY κάρτες που θα συνοδέψουν τα δώρα σου

Το πιο σημαντικό κομμάτι των Χριστουγέννων είναι όλες αυτές οι «ζεστές» ευχές που ανταλλάσσουμε μεταξύ μας. Η γιορτινή ατμόσφαιρα πλημμυρίζει από όμορφα λόγια και την ελπίδα για ένα ακόμη πιο φωτεινό αύριο. Ακριβώς αυτός είναι και ο λόγος που οι κάρτες με τις οποίες θα επιλέξουμε να συνοδεύσουμε τα δώρα μας πρέπει να είναι ξεχωριστές και να εκπέμπουν την καλοσύνη της χειρονομίας μας. Το δώρο με τον καιρό μπορεί να ξεχαστεί, να πεταχτεί ή να χαλάσει αλλά μία ιδιαίτερη κάρτα ποτέ! Θα είναι πάντα εκεί να μας θυμίζει πως κάποιος μας σκέφτεται και μας αγαπάει. Δεν είναι τυχαίο που πολλοί αντί να αγοράσουν κάποιο δώρο, επιλέγουν να αφιερώσουν λίγο χρόνο παραπάνω και να δημιουργήσουν τις δικές τους χειροποίητες κάρτες για τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Παρακάτω, λοιπόν, θα βρεις τρεις πρωτότυπες και εύκολες ιδέες για να «τρυπώσεις» μέσα, τις ευχές που θες να μοιράσεις στους δικούς σου ανθρώπους. Ωστόσο, δεν είναι απαραίτητο να ακολουθήσεις τις οδηγίες κατά γράμμα, μπορείς πάντα να προσθέσεις τις δικές σου πινελιές για ένα ακόμη πιο γιορτινό αποτέλεσμα.

1. Χιονάνθρωπος

«Σκάλισε» το κουτί με τα ραφτικά και βρες τρία άσπρα κουμπιά διαφορετικού μεγέθους. Τοποθέτησέ τα σε μία «πυραμίδα» από το μεγαλύτερο στο μικρότερο, βάζοντας το μεγαλύτερο στη βάση. Έχεις έτοιμο το «σκελετό» από έναν χιονάνθρωπο! Κόλλησέ τα κάθετα στο χαρτόνι που θα είναι η κάρτα σου με αυτή ακριβώς τη σειρά. «Φόρεσε» στο χιονάνθρωπο ένα μαύρο καπέλο ή ένα φιόγκο όπως βλέπεις στη φωτογραφία παρακάτω και η κάρτα σου είναι έτοιμη προς παράδοση!

diy kartes 2

2. Ο σκούφος του Άγιου Βασίλη

Επίσης μία πολύ εύκολη ιδέα! Δεν θα σου πάρει πάνω από πέντε λεπτά! Θα χρειαστείς ένα χαρτόνι κανσόν μεγέθους Α4, βαμβάκι και ένα χαρτόνι κόκκινο δική σου επιλογής. Κόψε το κόκκινο χαρτόνι στο σχήμα που βλέπεις στη φωτογραφία παρακάτω και έπειτα στόλισε την άκρη και τη βάση του με βαμβάκι. Αν δεν έχεις κόκκινο χαρτόνι μπορείς ακόμη και να το σχεδιάσεις μόνη σου με ένα κόκκινο μαρκαδόρο.

diy skoufos

3. Γιορτινά… αποτυπώματα

Τράβηξε μία κάθετη γραμμή στην μπροστινή πλευρά της κάρτας σου. Πάνω σε αυτή, τράβηξε τέσσερις οριζόντιες, σε ίση απόσταση μεταξύ τους, ξεκινώντας με τη μικρότερη από την κορυφή και σχηματίζοντας μεγαλύτερες όσο κατεβαίνεις. Ουσιαστικά αυτός θα είναι ο σκελετός ενός χριστουγεννιάτικου δέντρου. Έπειτα χρησιμοποιώντας πράσινες και κόκκινες αποχρώσεις, θα γεμίσεις με δικά σου αποτυπώματα τα κλαδιά του. Όπως ακριβώς και στην από κάτω εικόνα.

diy noel