Πώς να γίνεις η καλύτερη οικοδέσποινα αυτές τις γιορτές

Πώς να γίνεις η καλύτερη οικοδέσποινα αυτές τις γιορτές

Μία από τις πιο έντονες χριστουγεννιάτικες αναμνήσεις που έχω καταφέρει να συγκρατήσω, είναι εκείνη της μαμάς μου Παραμονή Χριστουγέννων ή Πρωτοχρονιάς, να πηγαίνει από το ένα δωμάτιο στο άλλο, με ένα τηλέφωνο κολλημένο στο αυτί της για να δέχεται μαγειρικές συμβουλές από τη γιαγιά, πανικόβλητη αν θα προλάβει να έχει τα πάντα έτοιμα μέχρι να καταφθάσουν οι πρώτοι καλεσμένοι. Τα χρόνια πέρασαν και πέρυσι βρέθηκα στην ευχάριστη θέση να οργανώσω και εγώ το πρώτο Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν στο δικό μου πλέον σπίτι!

Αν σκέφτεσαι και εσύ φέτος να ανοίξεις το σπιτικό σου για τα αγαπημένα σου πρόσωπα, ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές και η φιλοξενία σου, θα τους μείνει εγγυημένα αξέχαστη!

  1. Μαγείρεψε έχοντας στο μυαλό σου τους άλλους!

Σε τέτοιες περιστάσεις, το φαγητό είναι ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια. Μπορεί οι μαμάδες μας να «ξεδίπλωναν» το ταλέντο τους τολμώντας πολύπλοκες συνταγές αλλά μεταξύ μας, δεν είναι ανάγκη να διεκδικήσεις φέτος το Χρυσό Σκούφο. Αναζήτησε στο ίντερνετ χριστουγεννιάτικες finger food συνταγές, θυμήσου τι αρέσει στους φίλους σου και το κυριότερο… βάλε μπροστά τη φαντασία σου. Είμαι σίγουρη ότι θα τους καταπλήξεις και στο τέλος θα γλύφουν και τα δάχτυλά τους. Α! Προτίμησε να κάνεις τα ψώνια του super market μία μέρα πριν για να έχεις ένα άγχος λιγότερο. Τη γιορτινή περίοδο οι ατελείωτες ουρές στο ταμείο και η πολυκοσμία κάνουν τη διαδικασία αφόρητη.

  1. Προμηθεύσου επιτραπέζια

Ζήτα από τους τρεις πιο κοντινούς σου καλεσμένους να φέρουν από ένα ομαδικό επιτραπέζιο όπως το Taboo, που έχει ένταση και παίζεται γρήγορα. Ακόμη και αν η βραδιά τείνει να εξελιχθεί σε παταγώδη αποτυχία, πάντα ένα καλό επιτραπέζιο μπορεί να σώσει την κατάσταση και να τους φέρει όλους κοντά.

  1. Στόλισε το σπίτι σου!

Δεν είναι ανάγκη να προβείς σε κάποια ακρότητα. Τα απαραίτητα λαμπιόνια, τα κόκκινα κεριά και ο χαμηλός φωτισμός είναι η πιο ασφαλής επιλογή για τη διακόσμηση του σπιτιού σου που θα δημιουργήσει μία πιο cozy και φιλόξενη ατμόσφαιρα. «Ντύσε» το τραπέζι σου με κάποιο γιορτινό τραπεζομάντηλο ή ένα σχετικό decor από γκι, βάλε την πιο χριστουγεννιάτικη playlist να παίζει και είσαι πανέτοιμη!

  1. Χάρισε στους καλεσμένους σου μία DIY κάρτα

Μπορεί να σου πάρει λίγο χρόνο παραπάνω να δημιουργήσεις μία κάρτα για τον κάθε καλεσμένο αλλά το να τους χαρίσεις μία DIY χριστουγεννιάτικη κάρτα στο τέλος της βραδιάς, είναι μία χειρονομία που θα… αναβαθμίσει το level της φιλοξενίας σου και εσένα ως οικοδέσποινα.

Extra tip: Καθώς οι καλεσμένοι θα περνάνε το κατώφλι σου μπορείς να τους καλωσορίσεις με ένα ζεστό φλυτζάνι Glühwein.

  1. Φόρεσε το πιο «ζεστό» χαμόγελό σου

Κι όμως φίλη μου! Το χαμόγελό σου και η προθυμία σου να ευχαριστήσεις τους γύρω σου είναι τα βασικά «αξεσουάρ» για να λάμψεις. Μην ξεχνάς πως ο «συνδετικός» κρίκος για όλους εκείνο το βράδυ είσαι εσύ, οπότε φρόντισε να συστήσεις τους πάντες μεταξύ τους για να νιώσουν όλοι ακόμη πιο άνετα.